Lokale medier: Tre drept i droneangrep i Abu Dhabi

Tre personer er drept i en eksplosjon og brann i Abu Dhabi. Årsaken skal være et droneangrep som kan stamme fra houthi-opprørere i Jemen.

Det er det lokale nyhetsmediet Al-Ain som melder om de drepte og sårede.

Houthi-opprørerne i Jemen hevder å ha gjennomført et større droneangrep i Emiratene, og politiet i Abu Dhabi melder om at angrepet kan ha blitt utført med droner. Politiets tilbakemelding er foreløpig at det ikke har vært større skader.

Emiratene har vært innblandet i krigen i Jemen de siste sju årene, som en del av den saudiskledede koalisjonen som bekjemper de iranskstøttede houthiopprørerne.

Det meldes om at trafikken til flyplassen i Abu Dhabi er påvirket.

USA fordømmer droneangrepet

USA fordømmer mandagens droneangrep mot Abu Dhabi og lover å ansvarliggjøre de jemenittiske houthi-opprørerne som sier de står bak.

– Houthiene har tatt på seg ansvaret for dette angrepet, og vi vil samarbeide med De forente arabiske emirater og internasjonale partnere for å holde dem ansvarlige, sier sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i en uttalelse fra Det hvite hus.

Droneangrepene var rettet mot flere mål i Abu Dhabi mandag. Et av målene var en oljeinstallasjon der to indere og én pakistaner ble drept. Seks andre ble såret i angrepet, og tre tankbiler gikk opp i flammer.

– Våre forpliktelser til sikkerheten til Emiratene er urokkelige, og vi står sammen med dem mot alle trusler mot deres territorium, sier Sullivan.

Relatert