Nicholas Alahverdian jobbet i flere år som talsperson for barnevernsreformen på Rhode Island. Her avbildet i 2011. Foto: USA TODAY Network/NTB
Nicholas Alahverdian jobbet i flere år som talsperson for barnevernsreformen på Rhode Island. Her avbildet i 2011. Foto: USA TODAY Network/NTB

Sexforbryter:

Forfalsket sin egen død i USA – avslørt av korona nesten to år senere

Nicholas Alahverdian «døde» av kreft for to år siden. Nylig ble han funnet på et sykehus i Skottland.

minnesiden Ever Loved står det kun store og gode ord om Nicholas Alahverdian, som ifølge teksten døde 29. februar 2020.

«Hans siste ord var «vær ikke redd, og løp mot solens lykke». Da han gikk bort, var rommet fylt med musikken fra hans favorittfilm Contact, av komponist Alan Silvestri. En film som hadde en helt spesiell betydning for Mr. Alahverdian.»

Videre står det at Alahverdian døde to måneder etter at han fikk påvist kreftformen non-Hodgkin lymfom.

Nesten to år senere ble han avslørt av covid-19.

Mistenkt i overgrepssaker

På universitetssykehuset Queen Elizabeth i Glasgow ble den nå 34 år gamle mannens bisarre forsvinningsforsøk avdekket.

Alahverdian, eller aliaset «Arthur King» som han gikk under i Skottland, var nemlig på rømmen fra Interpol og myndighetene i Utah og Ohio, for å slippe unna rettsforfølgning.

34-åringen var mistenkt i en rekke tilfeller av seksuelle overgrep mot kvinner, i tillegg til svindel.

Han hadde på uredelig vis skaffet seg hele 22 kredittkort og lån under sin tidligere fosterfars navn, og svindlet til seg 200.000 amerikanske dollar – altså over 1,7 millioner norske kroner.

Alahverdian stjal også over en halv million norske kroner fra ekskona Kathryn Heckendorn, som han var gift med i en kort periode.

Etter å ha levd nesten to år i skjul, ble Alahverdian nylig funnet på sykehuset i byen Glasgow i Skottland, hvor han trengte intensivbehandling og respirator. 34-åringens DNA havnet i en database, som også myndighetene i USA hadde tilgang på.

Og dermed var løpet kjørt for Alahverdian.

Ble hyllet etter sin «død»

Mannen ble arrestert på sykehuset 13. desember, og er nå i varetekt. Det arbeides med å få ham utlevert til USA, ifølge Utahs distriktsadvokat, gjengitt av NBC Boston.

Før han «døde» hadde Alahverdian jobbet mange år som talsperson for barnevernsreformen på Rhode Island.

Etter hans «bortgang» i 2020, ble nyheten rapportert i flere store medier – deriblant Associated Press. Han ble også minnet av store politikere i delstaten.

I kommentarfeltet på den nevne minnesiden, hvor det i 2020 rant inn dype kondolanser, blir Alahverdian nå gjort narr av, med kommentarer som: «Han har gjenoppstått! Det er et moderne mirakel!»

Aktor i delstaten Utah, David O. Leavitt, sier til New York Times at Alahverdians DNA matchet en overgrepssak helt tilbake til 2008.

Relatert