ÅSTED: Politiet mener, etter det TV 2 forstår, at artisten har drevet en omfattende narkotikavirksomhet i Oslo. Foto: Thomas Evensen / TV 2
ÅSTED: Politiet mener, etter det TV 2 forstår, at artisten har drevet en omfattende narkotikavirksomhet i Oslo. Foto: Thomas Evensen / TV 2

Politiet: Norsk artist fikk barn til å selge narkotika

En norsk artist i 20-årene er siktet for menneskehandel fordi politiet mener at han har fått minst én mindreårig gutt til å selge narkotika for seg.

Sammen med en annen mann i 20-årene og to kvinner ble artisten i august siktet for grov narkotikakriminalitet.

De to mennene ble pågrepet av politiet og satt varetektsfengslet frem til oktober, da politiet ikke lenger mente bevisforspillelsesfaren var stor nok til å holde dem fengslet.

Siden har siktelsen mot den populære artisten blitt utvidet til å gjelde menneskehandel.

– Etterforskningen har avdekket at siktede, etter politiets oppfatning, har utnyttet en mindreårig til tvangsarbeid i form av narkotikasalg, sier politiadvokat Lene Risten i Oslo politidistrikt til TV 2.

Forklarte seg ikke

I en av fengslingskjennelsene fra Oslo tingrett fremgår det at artisten har det vanskelig i fengsel, og at han mener fengselsoppholdet går utover karrieren som musiker.

PÅTALEJURIST: Politiadvokat Lene Risten tok over narkotikasaken i høst. Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2
PÅTALEJURIST: Politiadvokat Lene Risten tok over narkotikasaken i høst. Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2

Få dager etter pågripelsen opplyste artistens daværende forsvarer at han foreløpig ikke har ønsket å la seg avhøre. Siden har advokat Thomas Klevenberg tatt over som forsvarer, og han ønsker ikke å kommentere saken.

Det gjør heller ikke den fornærmede guttens bistandsadvokat Halldis Winje eller forsvareren til den medsiktede mannen i 20-årene, advokat Sidra Bhatti.

Etter det TV 2 forstår, er fornærmede betydelig yngre enn 18 år gammel. Likevel er ikke artisten siktet for grov menneskehandel, som har en høyere strafferamme.

– Saken er imidlertid ikke ferdig etterforsket, og det kan ikke utelukkes at siktelsen vil bli endret, sier politiadvokat Risten.

Erkjenner befatning med narkotika

Advokat Mohamed Hamzaoui, som representerer den ene kvinnen, opplyser at hun erkjenner befatning med «noe narkotika».

– Men fordi vi ikke har innsyn i de klausulerte dokumentene, vet vi ikke hvor mye narkotika siktelsen gjelder. Derfor har hun heller ikke kunnet ta stilling til spørsmålet om straffskyld, sier han.

Den andre kvinnens forsvarer, advokat Thomas Wyller, har ikke besvart TV 2s henvendelser.

Relatert