Kronprinsesse Victoria og prins Daniel under et nobelprisarrangement i Stockholm i desember. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel under et nobelprisarrangement i Stockholm i desember. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sveriges kronprinsesse Victoria har testet positivt for covid-19

Kronprinsesse Victoria er smittet av korona, opplyser det svenske kongehuset.

Sveriges kronprinsesse har testet positivt for covid-19. Det opplyser det svenske kongehuset lørdag ettermiddag.

– Kronprinsessen, som er fullvaksinert, har forkjølelsessymptomer. Men ellers har hun det bra, skriver kongehuset.

Det er satt i gang smittesporing i forbindelse med den positive koronatesten.

– I tråd med gjeldende regler har kronprinsessen med familie isolert seg hjemme.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniels offisielle program de neste syv dagene kommer følgelig til å justeres, opplyser kongehuset.

Det svenske kongeparet, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, testet tidligere denne uken også positivt for koronaviruset. Hoffet opplyste da at kongeparet ikke hadde truffet sine barn eller barnebarn i løpet av uken før, og at det derfor ikke ble gjennomført smittesporing av disse.

Kronprinsesse Victoria og hennes ektemann prins Daniel var koronasmittet også i mars 2021. De hadde da lette symptomer, og hadde det etter forholdene bra.

Det svenske kongehuset har ikke opplyst om resten av kronprinsessens familie har testet negativt eller positivt for viruset i denne omgang. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har to barn.

Relatert