97 bortføringsofre er tilbake i sikkerhet i Nigeria

97 personer som var bortført av væpnede grupper nordvest i Nigeria, er blitt reddet etter mer enn to måneder, opplyser politiet i landet.

Politiet og hæren har de siste månedene slått hardt ned på tungt bevæpnede grupper, lokalt omtalt som banditter, som har slått til mot landsbyer og lokalsamfunn, stort sett i de nordvestlige og sentrale delstatene i Nigeria, for å plyndre og massebortføre folk mot løsepenger.

I en slik aksjon mandag, reddet politiet 68 ofre som ble holdt i leirer i delstaten Zamfara. Politiet fikk hjelp av informanter. De 68 var blitt holdt i fangenskap i mer enn tre måneder.

I en annen aksjon i samme delstat, reddet politiet 29 bortføringsofre. De hadde vært holdt fanget i 60 døgn.

19 av de 97 personene er babyer, og over 20 av dem barn, ifølge Zamfaras politisjef Ayuba Elkana.

Flesteparten av de 97 var barføtt, slitne og iført utslitte klær da de gikk ut av bussene som fraktet dem til sikkerhet i delstatshovedstaden Gusau tirsdag.

Kriminelle gjenger som har bedrevet kvegtyveri og bortføringer, har holdt det gående lenge, men slike bortføringsangrep har blitt mer omfattende. Siden i fjor har såkalte banditter i økende grad slått til mot skoler og bortført hundrevis av elever med krav om løsepenger.

(©NTB)