I KARANTENE: Stortingspresidenten er i karantene etter at et familiemedlem har fått påvist covid-smitte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
I KARANTENE: Stortingspresidenten er i karantene etter at et familiemedlem har fått påvist covid-smitte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Stortingspresidenten er i koronakarantene

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) er i karantene, melder han selv på Facebook. Årsaken er at en i familien hans har testet positivt for korona.

– Da var det vår families tur, dessverre. Kiden har testet positivt for korona, og det blir karantene på oss. Det går heldigvis bra med han, melder Gharahkhani på Facebook.

Stortingspresidenten har foreløpig ikke fått påvist smitte selv.

– Jeg er heldigvis frisk og har testet negativt på PCR-testen som tikket inn akkurat nå, skriver han i en SMS til NTB tirsdag kveld.

Han må likevel holde seg i smittekarantene de neste dagene.

– Jeg er operativ, men da blir det hjemmekontor og digitale møter i noen dager, skriver han videre.

Gharahkhani oppfordrer samtidig alle til å ta vaksinen.

– Måtte det nye året bringe mindre pandemi. Vi er vel drittlei alle sammen, skriver Gharahkhani i Facebook-innlegget.

Til Drammens Tidende sier stortingspresidenten at han selv og kona har fått negativt svar på en PCR-test, mens sønnen på snart ni år er smittet.

Fordi både han selv og kona må holde seg hjemme i karantene de neste dagene blir det hjemmeskole på sønnen, men Gharahkhani sier de skal prøve å holde seg til rutiner.

– Vi får passe på at det ikke bare blir x-box-spilling på kiden, sier han til DT.

Relatert