Brann i Rydes lokaler i Bergen – for andre gang på kort tid

Brannmannskapene har slukket brannen i lokalene til Ryde i Nygårdsgaten i Bergen. Det brant i samme lokaler for få dager siden.

Røykutviklingen ble meldt til politiet klokken 01.46 natt til søndag. Det skal ha vært åpne flammer på stedet og brannvesenet sendte inn røykdykkere.

Brannen oppsto i rundt 30 litiumbatterier i kjelleren og røyk har deretter tatt seg oppover i bygget.

Klokken 03.14 melder brannvesenet at brannen er slukket.

Skader på konstruksjonen

– Det har vært mer varmeutvikling i natt enn ved forrige brann, så vi ser at det er skader på konstruksjonen i bygget også. Det har vært høy temperatur, sier brannvesenets innsatsleder Jørn Davidsen til Bergens Tidende.

Politiet opplyser at det blir innført ferdselsforbud på adressen de neste 24 timene. Årsaken er at det er oppdaget skader på en bærebjelke, noe som må undersøkes nærmere før bygget tas i bruk.

Det ble opprettet en sikkerhetssone på 50 meter rundt brannstedet på grunn av eksplosjonsfaren.

Brant tidligere i uken

Det er registrert 19 personer bosatt på adressen. Fire personer ble evakuert til et nabobygg. Det er ikke meldt om personskader.

Det er kun få dager siden det var en brann på samme sted. Bygget er et fem etasjers høyt bygg med lokalene til firmaet Ryde, en av elsparkesykkel-utleierne i Bergen, i nederste del av bygget og leiligheter i de øvrige.

Etter forrige brann opplyste Ryde at de skulle gå gjennom sine sikkerhetsrutiner.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2