I RETTEN: De siste ukene har rettssaken mot Ghislaine Maxwell pågått i New York. Foto: JANE ROSENBERG
I RETTEN: De siste ukene har rettssaken mot Ghislaine Maxwell pågått i New York. Foto: JANE ROSENBERG

Var på vei inn i vitneboksen – så nektet hun å forklare seg

Ghislaine Maxwell står tiltalt for flere tilfeller av sexhandel. Nå er rettssaken satt på pause fordi Maxwell ikke vil forklare seg.

Sommeren 2020 ble den tidligere sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell pågrepet. Da hadde hun levd i skjul på en luksuseiendom i søvnig småby i USA i flere år.

Maxwell ble pågrepet og siktet for en rekke tilfeller av menneskehandel og sexhandel.

Epsteins høyre hånd

Aktoratet mener at hun var finansmannen Jeffrey Epstein sin høyre hånd, og at det var hun som hjalp han med å skaffe en rekke unge jenter som senere utførte seksuelle handlinger på Epstein.

Finansmannen tok sitt eget liv i fengsel i 2019.

Maxwell nekter for alle anklager, og de siste ukene har rettssaken mot henne pågått i en rettsal på Manhattan i New York.

Fredag skulle hun etter planen innta vitneboksen, og avgi sin forklaring. Men fredag kveld norsk tid skriver flere nyhetsbyrå at Maxwell nektet dette.

Risikerer lang straff

Saken er dermed satt på pause.

Argumentene til Maxwell og hennes forsvarere er at de ikke mener aktoratet har klart å bevise sin sak utover en hver rimelig tvil.

Advokatene mener også at deres klient blir gjort til syndebukk for noe Epstein gjorde.

Sluttargumentene i saken skal etter planen legges frem mandag i neste uke, og deretter vil juryen trekke seg tilbake og fatte en beslutning.

Maxwell risikerer en lang fengselsstraff dersom hun blir dømt skyldig.

Relatert