MOT ENIGHET: SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sier at det er framskritt i forhandlingene. Foto: Martin Leigland / TV 2
MOT ENIGHET: SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sier at det er framskritt i forhandlingene. Foto: Martin Leigland / TV 2
TV 2 erfarer:

Enighet om strømavtale

TV 2 erfarer at det er enighet mellom partiene om hvor mye staten skal betale av folks strømregning, bare detaljer i avtalen gjenstår.

SISTE: TV2 erfarer at det er enighet om strømavtalen. Partiene kommer til å sitte i natt med å skrive ut detaljene i den kompliserte avtalene som involverer 126 ulike nettselskaper.

De kaller inn til pressekonferanse om strømstøtte på Stortinget klokken 08.30 fredag morgen.

Torsdag gikk strømforhandlingene i vranglås på komiténivå i Stortinget.

Nå er SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes, parlamentarisk leder Rigmor Aasrud i Arbeiderpartiet og parlamentarisk leder Marit Arnstad Senterpartiet koblet inn for å forsøke å finne en løsning.

Diskusjonen om hvor mye staten skal betale av folks strømregning har pågått for fullt på Stortinget hele torsdag kveld.

Partene kom flere ganger ut på gangen for å oppdatere om utviklingen.

Framskritt

Klokken 21.30 sier Knag Fylkesnes at det er framskritt i forhandlingene.

– Nå skal vi sove på det til i morgen, sier SVs nestleder til TV 2.

Han er tydelig på at pakken som regjeringen har kommet med er for liten.

– Vi har gjennom mange dager diskutert hvordan vi kan møte den akutte strømkrisen som hele befolkningen nå møter. Vi ønsker en bred pakke som faktisk tar på alvor alle de som står i denne situasjonen, sier han.

– Jeg må være litt kryptisk

Knag Fylkesnes ønsker ikke å være mer konkret en dette torsdag kveld.

– Dere vil få beskjed i morgen tidlig om hva som skjer. Jeg må nesten være litt kryptisk på de tidspunktet vi er på nå, sier han.

Marit Arnstad sier at de forhandler for å finne gode løsninger for folk på denne strømsituasjonen.

– Vi jobber, er i godt driv og driver på, sier Arnstad.

Behandles trolig i Stortinget fredag

Terje Aasland (Ap), medlem i energi- og miljøkomiteen, sier til TV 2 klokken 22.30 torsdag kveld at de er kommet et godt stykke på vei i forhandlingene.

– Vi har en konstruktiv fremdrift. Vi har ett mål – det er å lande en endelig avtale slik at vi kan sørge for å sikre at strømkundene får den hjelpen de trenger i en helt ekstrem situasjon når strømprisene er så høye, sier Aasland.

Terje Aasland sier at de har konstruktiv fremdrift. Foto: Torstein Bøe/ NTB
Terje Aasland sier at de har konstruktiv fremdrift. Foto: Torstein Bøe/ NTB

Han legger til at de alle er innstilt på å jobbe raskt, så ordningen kan effektueres før jul.

– Jeg håper at vi kan behandle saken slik at vi kan sluttføre behandlingen i Stortinget før vi tar juleferie 21. desember, sier Aasland.

I og med at dette er del av en lovsak, som må behandles to ganger i Stortinget med tre dager mellom vedtakene, sier det seg selv at de har dårlig tid.

– Ja, det betyr at vi må behandle saken i Stortinget fredag eller lørdag. Og jeg har stor tro på at vi skal klare å behandle denne i Stortinget fredag, sier Aasland.

Relatert

Mer innhold fra TV 2