VOLDSHENDELSE: To personer er sendt til sykehus etter en alvorlig voldshendelse i Sarpsborg, Foto: nyhetstips.no
VOLDSHENDELSE: To personer er sendt til sykehus etter en alvorlig voldshendelse i Sarpsborg, Foto: nyhetstips.no

Drapsforsøket i Sarpsborg: Skal ha havnet i en konflikt lørdag kveld

To menn i 20-årene ligger fortsatt på sykehus etter voldshendelsen i Sarpsborg søndag morgen. En av dem er siktet for drapsforsøk, mens den andre mannen er livstruende skadet.

Samtidig sitter en tredje mann i 20-årene i arresten. Også han er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

TV 2 har opplysninger om at en gruppe på mellom 10-15 personer var til stede da en mann i 20-årene ble påført livstruende stikkskader søndag morgen. Partene skal ha avtalt å møtes på åstedet i forbindelse med en konflikt som oppstod på en restaurant lørdag kveld.

Politiet fikk flere meldinger om pågående vold på parkeringsplassen like i nærheten av Sparta Amfi rett før klokken 05.00 søndag.

Da de kom frem ble de møtt av et kaos:

– Dette er for oss en uoversiktlig situasjon, og etterforskningen er fortsatt i en innledende fase, hvor vi fortsatt jobber med å finne ut hvem som har vært involvert, sier politiadvokat Jan-Thomas Lund til TV 2.

Utelukker ikke flere siktelser

Lund forteller at politiet verken utelukker flere pågripelser eller siktelser i saken. Etterforskningen pågår fortsatt for fullt, og det gjenstår fortsatt flere avhør av sentrale vitner.

Politiet mener de livstruende skadene på mannen i 20-årene er påført med kniv.

– En fornærmet er innlagt på sykehus med det som betegnes alvorlige og livstruende skader. Skadene skal være påført med stikkvåpen, sa politiadvokat Jan-Thomas Lund klokken 14.00 søndag.

Øst politidistrikt ønsker ikke å kommentere mannens helsetilstand søndag kveld, men sier de planlegger en pressekonferanse mandag.

Gjør avhør søndag kveld

Den siktede mannen som ligger på sykehus med lettere skader har vært i politiavhør søndag kveld. Han nekter straffskyld for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

– Siktelsen er helt gresk for ham. Han stiller seg fullstendig uforstående til grunnlaget for pågripelsen. Han har heller ingen opplysninger om at noen er skadet med kniv, sier mannens forsvarer, advokat Harald Otterstad.

ETTERFORSKNING: Politiet sier etterforskningen fortsatt er i en innledende fase. Foto: nyhetstips.no
ETTERFORSKNING: Politiet sier etterforskningen fortsatt er i en innledende fase. Foto: nyhetstips.no

I politiarresten på Grålund i Sarpsborg sitter den andre av de to som er siktet i saken. Han er enda ikke avhørt av politiet, og har ikke tatt stilling spørsmålet om straffskyld.

Mannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, skal møte sin klient senere søndag kveld. Politiet håper at de kan få gjennomført et avhør av mannen i 20-årene etter at han har hatt en samtale med forsvareren.

– Jeg har kun hatt en kort samtale med han på telefon fra arresten, sier Ihlebæk.

– Hvordan stiller han seg til siktelsen?

– Det er for tidlig å si noe om. Vi har kun hatt en innledende samtale.

– Er det planlagt avhør?

– Politiet har naturlig nok et ønske om et avhør. Jeg skal besøke han i arresten senere i dag, så får vi ta stilling til om det blir aktuelt senere da, sier Ihlebæk.

Flere ulike våpen

Øst politidistrikt fikk melding om hendelsen like før klokken 05 søndag morgen. Hendelsen skjedde utendørs, i nærheten av Sparta Amfi.

Det er flere vitner til hendelsen, men politiet har foreløpig ikke full kontroll på de ulike vitnenes rolle i saken.

Trolig var det en forbipasserende som først varslet politiet om volden utenfor hjemmebanen til ishockeylaget Sparta Warriors.

– Er de siktede kjenninger av politiet?

– Det har jeg dessverre ikke informasjon om nå, men det synes ut til at de involverte i all hovedsak er hjemmehørende i Sarpsborg, sier politiadvokat Jan-Thomas Lunde.

Det skal ha blitt brukt flere mulige våpen i forbindelse med volden. I tillegg til at det er påført livstruende skader med kniv, mener politiet at det også er utøvd vold med slagvåpen.

Relatert