LATTERLIGGJØRES: Julegrana fra Oslo går viralt på sosiale medier, fordi mange mener den er glissen. Foto: Joshua Pearcey
LATTERLIGGJØRES: Julegrana fra Oslo går viralt på sosiale medier, fordi mange mener den er glissen. Foto: Joshua Pearcey

Norsk juletre latterliggjøres

Det som skal være et symbol på Norges takknemlighet til Storbritannia blir nå latterliggjort blant britene.

Tradisjonen tro har Norge i år også sendt et juletre til London i takknemlighet for at Storbritannia var Norges nærmeste allierte under andre verdenskrig.

Går viralt på Twitter

Oslo-ordfører Marianne Borgen var med i østmarka da treet ble hugget i november. Hun sa da treet er et symboltungt kjærlighetstre. Nå virker det derimot som at treet har blitt et symbol på noe helt annet.

Julegrana, som var jevn og fin da den ble hugget, ser ut til å ha fått hard medfart på veien. Den ene siden er nemlig i det tynneste laget.

Nå går treet viralt på sosiale medier, og det mangler ikke på vitser rundt symbolikken.

Mens noen lurer på hvor det ble av resten av treet.

Spekulerer andre i om den puslete grana er et symbol på den nylige vrakingen av Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Gir Brexit skylden

Treet tennes torsdag klokken 19 norsk tid, og mange håper det vil se bedre ut med julepynten på. Det er ikke første gangen britene er misfornøyd med juletreet fra Norge. I 2019 kalte de treet for «glissent» og «anemisk».

Norge har sendt et juletre til London helt siden 1947. I år blir også Brexit nevnt i spekulasjonene på hva det glisne treet kan være en metafor for.

Relatert