Vold og feststøy flere steder i landet

Flere politidistrikt har meldt om en rekke tilfeller om vold og ufin oppførsel natt til søndag. Voldshendelse mellom tenåring og mann i 50-årene er en av flere hendelser.

Det har foreløpig vært en travel natt til søndag for flere politidistrikt rundt om i landet.

Klokken 02:20 fikk Troms politidistrikt melding om at et brannslukningsapparat hadde blitt tømt inne på et utested i Tromsø. Utestedet ble pålagt til å stenge lokalet inntil det var helsemessig forsvarlig å oppholde seg der.

Politiet opplyser til TV 2 at apparatet ble tømt helt uten hensikt. Det var ingen brann på stedet.

– Vi vet ikke hvem som tømte brannslukningsapparatet, men det er videoovervåking på stedet, så dette kan bli dyrt for vedkommende, sier Lennart Steffensen, operasjonsleder ved Troms politidistrikt til TV 2.

Troms politidistrikt meldte om hendelsen klokken 03:30.

Ifølge politiet har deler av lokalet fått materielle skader som følge av hendelsen.

Vold mot tenåring

Klokken 01:30 fikk Sør-Øst politidistrikt melding om at det hadde oppstått en voldshendelse mellom to personer i Porsgrunn. En mann i 50-årene er anmeldt for å ha utøvd vold mot en mann i slutten av tenårene. Fornærmede ble kjørt til legevakt for sjekk som følge av hendelsen.

Den mistenkte mannen i 50-årene er bortvist fra sentrum.

– Det er ingen grunn til å tro at de involverte personene kjente til hverandre fra før av. Vi vet fremdeles ikke hva som utløste hendelsen, sier Trond Egil Groth, operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Den fornærmede mannen er ifølge politiet ikke alvorlig skadd.

Skadet etter slåssing

I Lena sentrum har det oppstått slåssing mellom flere personer. Totalt tre personer er mistenkt for ordensforstyrrelse. Politiet i Innlandet fikk melding om hendelsen klokken 01:19.

Én person pådro seg mindre skader i form av en knekt nese som følge av hendelsen.

Truet med kniv

Like etter klokken 03 natt til søndag skrev Troms politidistirkt på Twitter at en person hadde truet en annen med kvin. Hendelsen skjedde i Tromsø sentrum.

Vedkommende har vært knyttet til flere voldshendelser tidligere og vil nå bli anmeldt.

Klokken 01:00 natt til søndag fikk også Sør-Øst politidistrikt melding om en kniv-relatert hendelse. En mann skal ha viftet med en kvin inne på en privatfest i Skien.

Festdeltakere informerte politiet om hendelsen. Mannen, som er i slutten av 30-årene, er nå pågrepet og kjørt til arrest.

Slo til vakt på utested

Også Trøndelag politidistrikt har fått kjenne på feststøy natt til søndag.

Like etter klokken 01:00 skrev politiet på Twitter at en gjest hadde slått til en dørvakt rett før klokken 01:00. Hendelsen skjedde på et utested i Brekstad.

En mann har også blitt anmeldt etter å ha oppført seg ufint overfor vakter og gjester på et utested i Trondheim sentrum. Ifølge politiet var oppførselen til mannen forkastelig.

Også Sør-Vest politidistrikt har hatt en travel natt til søndag. Til tross for at det ikke har oppstått alvorlige hendelser, har seks personer blitt arrestert for beruselse.

Berusede mindreårige

Klokken 00:24 ble politiet i Trøndelag også nøtt til å avslutte en russefest i Namsos. Politiet informerer om at mange mindreårige personer er beruset, og at foresatte bes om å hente barn og ungdommer.

Det har også oppstått slåssing mellom to personer på en privatadresse i Stjørdal. Begge de involverte var menn. Én av personene er kjørt til legevakt som følge av hendelsen.

Klokken 04.30 kom politiet i Drammen over en mann de antok stod og urinerte på julegrana på Strømsø torg.

– Da vi kom i kontakt med mannen, forklarte han at han stod og onanerte også. Den lokale mannen i tyveårene ble anmeldt for begge forholdene, opplyser politiet.