Kina gjennomførte øvelse nær Taiwanstredet etter amerikansk besøk

Den kinesiske hæren har utført en militærøvelse til sjøs og i lufta nær Taiwanstredet etter at en gruppe amerikanske politikere besøkte Taiwan.

En kinesisk talsperson beskriver øvelsen som «en marine- og flyvåpen-kampberedskapspatruljering».

Den amerikanske gruppen ankom øya torsdag for å tilby sin støtte til taiwanske myndigheter, som Beijing anklager for å arbeide for uavhengighet for øya. Som svar utførte den kinesiske hæren fredag øvelsen.

Dette er et nødvendig tiltak som svar på den nåværende situasjonen i Taiwanstredet, la han til.

– Hæren vil fortsette å være i høy beredskap og ta alle nødvendige tiltak for å motvirke, når som helst, enhver innblanding fra eksterne styrker og enhver konspirasjon fra separatister som søker den såkalte Taiwan-uavhengigheten, het det videre.

Kinas utenriksdepartement uttrykte fredag Beijings «faste motstand» mot det amerikanske besøket, det andre av kongressmedlemmer på øya denne måneden.

Delegasjonen møtte Taiwans president Tsai Ing-wen torsdag for å vise sin støtte.

– Taiwan vil fortsette å trappe opp samarbeidet med USA for å opprettholde våre felles verdier om frihet og demokrati, og for å sikre fred og stabilitet i regionen, sa Tsai.

Kina har forsterket presset på Taiwan siden valget i 2016 av Tsai, hvis parti lenge har tatt til orde for øyas selvstyre.