PENDELRBOLIG: Stortingspresidenten måtte gå av som følge av avsløringene rundt pendlerboligen hennes Foto: Terje Bendiksby
PENDELRBOLIG: Stortingspresidenten måtte gå av som følge av avsløringene rundt pendlerboligen hennes Foto: Terje Bendiksby

Ny stortingspresident trolig på plass på tirsdag

Ifølge Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng jobbes det med å få på plass en ny stortingspresident på tirsdag.

Hansen trakk seg som stortingspresident på torsdag, etter det ble kjent at hun i tre år mottok pendlerbolig på feil grunnlag.

Elden bekrefter til TV 2 at han representerer den avgåtte stortingspresidenten.

– Når statsadvokaten beordrer etterforskning er det naturlig med en forsvarer til å se på om det er noe strafferettslig side her, sier Elden til TV 2.

Elden opplyser at han også bistår med å hente ut dokumentasjon fra Stortinget.

Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng sier til TV 2 at det jobbes med å få valgt en ny stortingspresident på tirsdag.

Stenseng sier de går grundig til verks med å finne den beste kandidaten blant arbeiderpartiets stortingsrepresentanter.

– Vi tar den tiden vi trenger, understreker Stenseng.

Til Aftenposten sier Hansen at hun ikke er blitt kontakten av politiet. Hansen henviser til Elden for svar på videre spørsmål.

Frem til et boligkjøp i Ski høsten 2014 hadde Hansen rett til pendlerbolig.

Hun sa ikke opp pendlerboligen før i oktober 2017. Det er i disse årene Stortingets administrasjon mener Hansen ikke har hatt rett på pendlerbolig.

Den totale fordelen av pendlerboligen har en verdi på rundt 923.000 kroner.

Relatert