GLEDET SEG: Cato André Beachpunk er en av mange som hadde gledet seg til verdensturneen neste år. Foto: Per Haugen / TV 2
GLEDET SEG: Cato André Beachpunk er en av mange som hadde gledet seg til verdensturneen neste år. Foto: Per Haugen / TV 2

Turbojugend i sorg: – Et sjokk

Turbonegers fanklubb forteller at fans over hele verden sørger over Hans-Erik Dyvik Husbys død.

– Dette er et sjokk og veldig uventet, sier presidenten i Turbojugend Oslo, Cato André Beachpunk, om Hans-Erik Dyvik Husbys død til TV 2.

Turbojugend er den internasjonale fanklubben til Turboneger. Det finnes rundt 2500 avdelinger av fanklubben verden over.

Dyvik, kjent som Hank von Helvete, var frontfigur i bandet.

Gledet seg til turné

Beachpunk forteller at mange fans over hele verden har gledet seg til verdensturneen som Dyvik Husby skulle legge ut på som soloartist neste år.

SØRGER: Cato André Beachpunk sier fans over hele verden sørger over Hans-Erik Dypvik Husbys bortgang. Foto: Per Haugen / TV 2
SØRGER: Cato André Beachpunk sier fans over hele verden sørger over Hans-Erik Dypvik Husbys bortgang. Foto: Per Haugen / TV 2

– Det er tårer, masse videoer og bilder av han og bandet på sosiale medier der Turbojugend er aktive, sier han.

– Nå sørger fans over hele verden.

Videre forteller han at Turbojugend er som en stor familie som drar på konserter sammen, fester sammen, oppdager ny musikk sammen og rendyrker interessen for Turboneger sammen.

– Hans-Erik var en frontmann uten like. En stor showmann som tok mye plass på scenen. Få kunne lage show som han lagde show.

Verdens mest dedikerte fans

Beachpunk har selv vært på nærmere femti Turboneger-konserter og beskriver fascinasjonen og kjærligheten som fansen har for bandet som helt unik.

– Vi er verdens mest dedikerte fangjeng. Det er gutter og jenter i alle aldre med alle slags bakgrunner som samles bak en skitten denimjakke i den byen i verden de kommer fra.

Han sier det gjorde inntrykk å lese at bassisten i bandet, Thomas Seltzer, planla en musikalsk gjenforening med Dyvik Husby.

– Jeg ble skikkelig rørt av å lese det.

Mistet en frontfigur

Reaksjonene etter dødsfallet har vært mange.

Blant annet har Norges kulturminister, Anette Trettebergstuen, uttalt at rocken har mistet en markant frontfigur.

– Våre tanker går til hans familie og pårørende, skriver Trettebergstuen.

Den folkekjære artisten blir hyllet i sosiale medier.

Artist Carina Dahl er blant de som har lagt ut et innlegg på Instagram.

– Jeg entrer scenen i kveld med deg i mitt hjerte, skriver Dah

Relatert