Stiller drastisk krav: – Vi må fase det ut

Bare business (TV 2): – Industriell kjøttproduksjon er like dårlig for planeten som kullfyrte kraftverk, sier Gunhild Stordalen.

EAT: Gunhild Stordalen har de siste åtte årene jobbet for bærekraftig matproduksjon gjennom sin stiftelse EAT. Foto: Terje Pedersen/NTB
EAT: Gunhild Stordalen har de siste åtte årene jobbet for bærekraftig matproduksjon gjennom sin stiftelse EAT. Foto: Terje Pedersen/NTB

Da Gunhild Stordalen var tenåring, ville hun bli veterinær. Men etter å ha vært med en veterinær på gårdsbesøk i lokalområdet, ombestemte hun seg.- Det som skjedde var at jeg fikk mitt første møte med industrielt husdyrhold. Jeg levde jo i en naiv forestilling om at alle husdyr hadde det bra: At de fikk gå på jordet, at griser fikk snøfte i jorda, at hønene var frittgående. Da jeg var med stordyrveterinæren ut på gårder i nærheten, så jeg hvordan dyrene hadde det. De sto i bittesmå bås