DRAMATISK: En mann ble skutt i magen mellom Stovner senter og politistasjonen like ved kjøpesenteret. Foto: Frode Sunde / TV 2
DRAMATISK: En mann ble skutt i magen mellom Stovner senter og politistasjonen like ved kjøpesenteret. Foto: Frode Sunde / TV 2

En mann siktet etter drapsforsøk på Stovner

En mann i 20-årene er siktet for hendelsen, men er ikke pågrepet.

Like etter klokken 21 mandag kveld rykket store politistyrker til Stovner senter i Oslo, etter en melding om at en person var skutt.

Der fant de en ung mann med skuddskader kun 50 meter fra Stovner politistasjon. Den unge mannen er utenfor livstruende fare.

– Etter en omfattende etterforskning er en mann siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, skriver politiet i en pressemelding.

Den siktede mannen er i begynnelsen av 20-årene, og er foreløpig på frifot.

Avhør av vitner

Leder for etterforskningsseksjon drap ved felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo, Anne Alræk Solem, utdyper arbeidet som har ført til siktelsen.

– Vi har gjort aktive søk, avhørt mange vitner, hatt rundspørringer og gjort åstedsundersøkelser. All etterforskning har samlet sett ført til ta vi mener det er grunnlag for siktelsen av mannen, sier Solem til TV 2.

Videre opplyser politiet mannen i 20-årene er noe kjent for dem fra tidligere av.

– Mannen er ikke pågrepet, og vi antar at han kjenner til at vi leter etter ham. Vi leter aktivt etter siktede. Han er også etterlyst internasjonalt, noe som er rutine i slike saker, sier hun.

Politiet ber mannen melde seg snarest.

Vli ha tips

Politiet har også mottatt en rekke tips i saken, og ønsker at alle som har informasjon om saken skal melde fra.

– Vi vil fremdeles at de som har informasjon, video, bilder eller informasjon om hvor siktede befinner seg, tar kontakt med oss, sier Solem.

Tips til politiet kan meldes inn her.

– Vi har mange vitneavhør vi ønsker å ta, og vi ønsker selvfølgelig også å avhøre siktede, sier Solem.

Relatert