Alec Baldwin avfyrte skudd på filmsett – fotograf drept

En filmfotograf ble drept på settet under innspillingen av filmen «Rust» og regissøren ble skadet. Alec Baldwin avfyrte skuddet, ifølge politiet.

Politiet rykket ut da en innringer opplyste om skyting på settet, ifølge nyhetsnettstedet Deadline.

Filmfotografen Halyna Hutchins (42) ble truffet av et skudd avløst av westernfilmens produsent Alec Baldwin (68) på settet i Santa Fe i New Mexico, opplyser politiet.

Hutchins ble fraktet til universitetssykehuset i New Mexico i luftambulanse, men døde som følge av skadene.

Regissøren Joel Souza (48) ble også skadd under hendelsen, og ble behandlet på akuttavdelingen til sykehuset Christus St. Vincent i New Mexico.

Juan Ríos, talsperson i politiet, sa til Hollywood Reporter kort tid etter hendelsen at Souza var kritisk skadd. Fredag morgen skriver skuespiller Frances Fisher på twitter at hun har fått en SMS fra Souza, og at han der fortalte at han var utskrevet fra sykehus.

Under etterforskning

Saken etterforskes nå av politiet.

– Politibetjenter etterforsker hvordan og hvilke type prosjektil som ble avløst, sa talsperson for lensmannskontoret Juan Rios torsdag, ifølge New York Times.

Filmfotograf drept under innspilling: – Helt umulig å forstå

Ulykken er under aktiv etterforskning, og det er ennå ingen siktelser i saken. Det er uklart hvorvidt det var et uhell eller ikke, men produsentens talsperson har fortalt at det var et vådeskudd.

Det var trolig en rekvisitt-pistol som ble tatt i bruk, og Baldwin spiller selv en av hovedrollene i filmen. Tidligere publiserte produsenten og skuespilleren et innlegg fra innspillingen på Instagram, hvor han var ikledd cowboyklær.

RYKKER UT: Politiet rykket ut etter melding om skudd på filmsett. Produsent Alec Baldwin avfyrte skuddet. Foto: Luis Sanchez-saturno / AP
RYKKER UT: Politiet rykket ut etter melding om skudd på filmsett. Produsent Alec Baldwin avfyrte skuddet. Foto: Luis Sanchez-saturno / AP

Innlegget ble fjernet etter hendelsen.

Tragisk hendelse

Avisen Santa Fe New Mexican skriver at veteranskuespilleren og produsenten var observert gråtende utenfor lensmannskontoret, men de lyktes ikke i å få noen kommentar fra ham, ifølge nyhetsbyrået AP.

Filmfotograf drept på filmsett: – En tydelig preget Alec Baldwin

– Detaljene er for øyeblikket uklare, men vi jobber med å finne ut mer, og går inn i full etterforskning av denne tragiske hendelsen, sa crewleder John Lindley i en uttalelse.

Produksjonen av filmen ble stanset etter ulykken.

For to dager siden la filmfotografen Halyna Hutchins ut en video fra New Mexico på Instagram.

– En av fordelene med å filme westernfilm er at du får ri på fridagen, skrev hun.

Kommentarfeltet er fullt av minneord, blant annet har filmprodusenten James Cullen Bressack kommentert:

– Jeg kommer til å savne deg, min venn. Dette er hjerteskjærende.

– Umulig å forstå

Camilla Laache, TV2s’ film og serieanmelder sammenligner hendelsen med dødsfallet til Brandon Lee i 1993.

Brandon Lee var sønnen til filmstjerne Bruce Lee, og ble drept under filminnspilling av «The Crow», da en pistol som skulle brukes under innspillingen ble ladet med ekte patroner og gikk av ved et uhell.

– Det er sjeldent at dette skjer. Det at en fotograf er drept og at regissøren er hardt skadet, er nesten helt umulig å forstå. Det blir interessant å se hva de kommer fram til etter hvert i etterforskningen, sier Laache.

– Dette vil selvfølgelig henge ved Baldwin hele hans liv.

– Et stort talent

Hutchins hadde fått mye oppmerksomhet, og ble i 2019 betegnet som en «rising star» av kinematografimagasinet American Cinematographer.

Hun har blant annet jobbet på superheltfilmen «Archenemy».

«Magic Mike»-stjernen Joe Manganiello, som spilte i filmen, hyller 42-åringen på Instagram:

– Jeg er i sjokk. Hun var et stort talent og en flott person, skriver han.

– Jeg er så lei meg for å miste Halyna, og så rasende for at dette kunne skje på sett. Hun var et stort talent som var totalt investert i kunst og film, skrev regissør av «Archenemy» Adam Egypt Mortimer på Twitter.

– Jeg var heldig som fikk bli kjent med henne og jobbe med henne, skrev han i et annet innlegg.

Relatert