MISTER JOBBEN: I Nortura mister 147 ansatte i Stavanger og Steinkjer jobben. Her fra Nortura sitt anlegg på Rudshøgda. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MISTER JOBBEN: I Nortura mister 147 ansatte i Stavanger og Steinkjer jobben. Her fra Nortura sitt anlegg på Rudshøgda. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

147 ansatte i Nortura mister jobben

79 Nortura-ansatte i Steinkjer og 68 i Stavanger mister jobbene sine.

Nortura opplyser i en pressemelding at de vil trappe ned skjæringsaktiviteten i Steinkjer og Stavanger, til fordel for en ny og modernisert fabrikk i Tønsberg.

Samlet vil 147 årsverk bli berørt ved de to fabrikkene. Nortura i Tønsberg vil øke bemanningen ved anlegget med rundt 70 årsverk.

Fabrikken i Tønsberg vil etter planen stå ferdig etter sommeren 2023. Skjæreaktiviteten i Steinkjer og på Forus vil gradvis trappes ned fra høsten samme år.

Det var NRK som omtalte saken først.

Slakterivirksomheten ved de to anleggene blir ikke berørt.

Vedtaket fra konsernstyret er dermed i tråd med innstillingen fra konsernsjefen som ble lagt frem for to uker siden.

– Tiltaket er en oppfølging fra årsmøtevedtak og viktig i arbeidet med å bygge et nytt, bærekraftig og fremtidsrettet egg- og kjøttsamvirke, sier styreleder Trine Hasvang Vaag.

Nortura opplyser videre at de som nå mister jobben blir prioritert når bemanningen i Tønsberg skal økes.

– Vi forstår at dette er krevende for de som blir berørt, men de politiske og kommersielle rammevilkårene gir oss ingen andre alternativer, sier Hasvang Vaag.

Relatert