Et Orion-fly går inn for landing på Andøya flystasjon. Den avtroppende regjeringen vedtok å flytte både fly og mannskap til Evenes. Sp og Ap-regjeringen flytter ikke fly og mannskap tilbake til Andøya.
Et Orion-fly går inn for landing på Andøya flystasjon. Den avtroppende regjeringen vedtok å flytte både fly og mannskap til Evenes. Sp og Ap-regjeringen flytter ikke fly og mannskap tilbake til Andøya. Foto: Tore Meek / NTB

Andøya-ordfører: – Jeg er veldig, veldig skuffet

Andøyas ordfører er opprørt over at kommunen ikke får beholde flystasjonen og vil ha svar fra Sp-ledelsen om «hva de holder på med».

Bevaring av flystasjonen på Andøya, som skal utfases så snart nye overvåkingsfly er innfaset på Evenes flystasjon, har lenge vært en fanesak for Senterpartiet.

I regjeringsplattformen lover Ap og Sp et nytt fond på 250 millioner, uten at det skal føre til avkorting av andre tilskudd til kommunen eller hindre tilgang til andre midler.

Sp-ordfører Knut Andreas Nordmo er opprørt over at kommunen ikke får beholde Andøya flystasjon.

REAGERER; Ordføreren krever svar fra Sp-ledelsen.
REAGERER; Ordføreren krever svar fra Sp-ledelsen. Foto: Privat

Skuffet

Han krever at både partileder Trygve Slagsvold Vedum og den kommende forsvarsministeren forklarer seg.

– Rubbel og bit både i Senterpartiet og Arbeiderpartiet var på besøk med løfter i valgkampen, så jeg er veldig, veldig skuffet. Mest på mitt eget parti, men også på Arbeiderpartiet, sier Nordmo til TV 2.

Nå krever ordføreren å få svar på hva 12.000 dekar med næringseiendom i kommunen skal brukes til. Regjeringen setter av store summer til kommunen, til utvikling av reiseliv og havneområdet, og til en romfartsstasjon.

Vil ha svar

Støre om samarbeidet: – Føler ikke jeg har nedkjempet Senterpartiet

Ordføreren godtar ikke dette som kompensasjon, og sier at dette er satsinger som ville ha kommet uansett.

– Dette blir for dumt å dra inn. Jeg vil ha svar fra partiledelsen på hva de holder på med, sier Nordmo.

I regjeringsplattformen heter det at de ønsker å bidra til flere arbeidsplasser og mer aktivitet i Andøy kommune, blant annet« gjennom å styrke romindustrien, legge til rette for økt aktivitet i reiselivsnæringen og gjennomføre utbygging av Andenes havn».

Relatert