Avtroppende landbruks- og matminister, her sammen med ektemannen Jan Frode Bollestad, ønsker å bli KrF-leder. Foto: Naina Helen Jåma / NTB
Avtroppende landbruks- og matminister, her sammen med ektemannen Jan Frode Bollestad, ønsker å bli KrF-leder. Foto: Naina Helen Jåma / NTB

Bollestad bekrefter at hun er aktuell som ny partileder – Ulstein stiller ikke til valg

Fungerende partileder Olaug Bollestad i KrF har orientert partiets valgkomité om at hun ønsker seg rollen på permanent basis. Hennes største utfordrer, Dag-Inge Ulstein, sier han ikke vil bli partileder.

Bollestad har lang fartstid i KrF og har bekledd flere verv, blant annet som nestleder siden 2015. Partiet velger ny leder på sitt landsmøte 13. november.

– Jeg har brukt tid på å tenke, det må jeg si. Men jeg har alltid tatt de ballene jeg har fått fra partiet og det gjelder denne gangen også, sier Bollestad til TV 2.

Hun understreker at prosessen enda ikke er ferdig men at hun har sagt at hun ønsker å bli partileder.

– Jeg er klar for å gjøre en jobb for å Krf, og det er det viktig at ligger i bunn. Vi har en stor jobb foran oss.

Klar for opposisjon

Den fungerende partilederen sier til NTB at partiet vil fortsette å jobbe for sine kjernesaker i opposisjonsrollen på Stortinget.

– Nå er vi i opposisjon på Stortinget, men vi skal fortsette jobben for barnefamiliene, landets eldre og verdens fattige. Samtidig skal vi bygge et sterkt KrF-lag i hele landet, og få til et større og kraftigere KrF både i lokalvalget og neste stortingsvalg.

Hun sier det ville vært en ære å overta etter Kjell Ingolf Ropstad som partileder i KrF.

– Flere ønsket Dag Inge Ulstein?

– Det er helt riktig og det er fantastisk at vi har så mange gode kandidater i vårt parti. Også er det sånn at det er valgkomiteen som tar vurderingen.

Takker nei

Avtroppende bistandsminister Dag Inge Ulstein har blitt omtalt som Bollestads største utfordrer, og har hatt støtte blant annet fra partiets ungdomslag KrFU og flere fylkeslag.

Dag-Inge Ulstein stiller ikke som lederkandidat i KrF etter Kjell Ingolf Ropstad.
Dag-Inge Ulstein stiller ikke som lederkandidat i KrF etter Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

Onsdag sier Ulstein at han ikke stiller til valg som partileder for KrF.

– I dag har jeg orientert valgnemnda om at jeg ikke stiller som partilederkandidat for KrF nå. Partiledervervet ville krevd mye tid på toppen av alt arbeidet som stortingsrepresentant. Jeg er så glad i familien, og partiledervervet ville kreve at familien måtte nedprioriteres. Det er ikke riktig nå, sier Ulstein.

– Det er nærmere ti år siden jeg kom inn i politikken i Bergen, som har betydd mye arbeid og lange kvelder midt i en hektisk familiehverdag. Samtidig ser jeg veldig frem til å representere Hordaland på Stortinget, og er takknemlig for tilliten jeg har fått til å gjøre det.

Mulig nestleder

Ulstein avviser at avgjørelsen er tatt for å slippe en lederdebatt i partiet.

– Vi har snakket godt sammen og vært åpne med hverandre. Vi ønsker det beste for partiet, men det handlet for min del om at det har vært snart 10 år med hektisk hverdag.

Dersom Bollestad velges som leder, blir hennes plass som førstenestleder ledig.

– Ønsker du å bli nestleder?

– Det har ikke valgkomiteen spurt meg om, så det får vi ta da. Men jeg ønsker jo virkelig å være med og bidra.

Relatert