DRAMATISK: Store ressurser ble satt inn for å jakte gjerningsperson etter en mann skal ha blitt knivstukket i et skogsområde ved et boligfelt i Skien tirsdag kveld. Nå har politiet endret teori. Foto: Foto: Trond R. Teigen / NTB
DRAMATISK: Store ressurser ble satt inn for å jakte gjerningsperson etter en mann skal ha blitt knivstukket i et skogsområde ved et boligfelt i Skien tirsdag kveld. Nå har politiet endret teori. Foto: Foto: Trond R. Teigen / NTB

«Knivstikkingen» i Skien: Kan ha skjedd en ulykke eller et fall

Politiet sier de jobber etter flere hypoteser etter meldingen om at en mann var knivstukket i forbindelse med en joggetur i området Gulset i Skien ved 18.30-tiden tirsdag kveld.

SISTE: Torsdag morgen sier Sigrid Dahl, fungerende politistasjonssjef ved Grenland politistasjon, at politiet har gjort avhør av mannen. Det har ikke gitt mer klarhet i saken.

– Status er det samme som før vi tok avhøret. Vi fortsetter med etterforskningen og vil ha tett kontakt med vedkommende mens den pågår.

–Ikke snakk om kniv

Politiet meldte først at det var en knivstikking, men onsdag morgen endret de teori.

– Vi jobber etter flere hypoteser, vi har i øyeblikket ingen konkret gjerningsperson vi leter etter. Vi har ikke fått gjennomført et fullverdig avhør med fornærmede, men ut fra den informasjonen vi har nå, så er det en hypotese at skadene kan ha skjedd som følge av en ulykke eller et fall eller lignende, sa Sigrid Dahl i en pressemelding onsdag morgen.

– Det ikke er noe grunn til å tro at det har vært en kniv inne i bildet her. Han sa selv at han var knivstukket, og vedkommende ble kjørt til sykehus ganske raskt, sa Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til VG.

Politiet snakket med mannen, og aksjonen ble trappet ned etter denne samtalen.

– Det har ikke vært noe aktivt søk i natt, og slik situasjonen er nå har vi ingen grunn til å tro at det har vært en mann ute i skogen.

Stor politiaksjon

Politiet sier de vil få mer klarhet i hva som har skjedd når de har fått avhørt fornærmede nærmere.

– Vi har forståelse for at dette ble opplevd skremmende for de som bor i nærområdet. Det er viktig å si at vi ut fra de opplysningene vi nå har ikke har grunn til si at de som bor i nærområdet skal føle seg utrygge, sa Dahl onsdag.

Det er kun ha vært snakk om overflateskader, og mannen er nå utskrevet fra sykehuset. Vitner fant den skadde mannen i 50-årene i 18.30-tiden tirsdag og meldte fra til politiet.

Det førte til en væpnet aksjon fra politiet, og både hundepatruljer og helikopter bisto i søket etter en gjerningsperson.

Turgåere ble bedt om å holde seg unna Åletjern og Ugleveien i Skien.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken sto det at at vitner fant mannen i 18.30 onsdag. Dette er feil. Det riktige er tirsdag.

Relatert