Jogger knivstukket i skogsområde – gjerningsmann på frifot

Gjerningspersonen er på frifot etter at en jogger skal ha blitt knivstukket i et skogsområde ved et boligfelt i Skien tirsdag kveld.

SISTE: Politiet meldte først at det var en knivstikking, men onsdag morgen har de endret teori, skriver VG.

– Det ikke er noe grunn til å tro at det har vært en kniv inne i bildet her. Han sa selv at han var knivstukket, og vedkommende ble kjørt til sykehus ganske raskt, sier Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt.

Politiet snakket med mannen, og aksjonen ble trappet ned etter denne samtalen.

– Det har ikke vært noe aktivt søk i natt, og slik situasjonen er nå har vi ingen grunn til å tro at det har vært en mann ute i skogen, sier han.

Melding om knivstikking

Ingen er så langt mistenkt eller pågrepet etter at store, bevæpnede politistyrker tirsdag kveld jaktet gjerningsmannen etter at en jogger ble knivstukket i et skogsområde på Gulset i Skien ved 18.30-tiden.

Natt til onsdag er det operative søket etter en gjerningsperson er avsluttet, opplyser Sørøst politidistrikt. Fornærmede er utskrevet fra sykehus.

– Han er inne til avhør nå, forteller operasjonsleder André Kråkenes til NTB.

Det er ikke kjent hva mannen har forklart så langt. Trolig vil ikke politiet ha mer informasjon å gå ut med om saken før på dagen.

Ikke alvorlig skadd

INNSATSLEDER: Åsmund Sanda, innsatsleder i Sør-Øst politidistrikt.
INNSATSLEDER: Åsmund Sanda, innsatsleder i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Trond R. Teigen

– Det var forbipasserende som meldte ifra om hendelsen. På stedet kom vi i kontakt med en mann i 50-årene som var på joggetur og hadde skader som var forenlig med knivstikking, fortalte politiets innsatsleder på stedet, Åsmund Sanda, under en pressebrief klokken 20.30 tirsdag kveld.

Den fornærmede mannen er i 50-årene og bosatt i Skien. Han ble kjørt til sykehus med det som først ble betegnet som ukjent skadeomfang.

Klokken 22.15 sier politiet til TV 2 at mannen ikke er alvorlig skadd.

– Han er ikke fysisk alvorlig skadd, i alle fall, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Trond-Egil Groth, til TV 2.

Se intervju med innsatslederen øverst i artikkelen.

Klappjakt på gjerningsmann

Alt av tilgjengelige mannskaper, helikopter, hundepatrulje og nasjonale bistandsstyrker fra Oslo lette i flere timer etter gjerningspersonen, men etter å ha søkt gjennom hele skogsområdet avsluttet politiet det aktive søket.

Klokken 22.15 sa operasjonsleder Groth at saken nå går over i en etterforskningsfase.

STORE STYRKER: Alt av tilgjengelig mannskap ble kalt ut til skogsområdet hvor joggeren skal ha blitt knivstukket.
STORE STYRKER: Alt av tilgjengelig mannskap ble kalt ut til skogsområdet hvor joggeren skal ha blitt knivstukket. Foto: Trond R. Teigen

– Det aktive søket er avsluttet, men vi har noen patruljer som streifer litt rundt der. Nå tar etterforskning over saken.

Gjerningspersonen, som skal ha vært en mann, er altså fortsatt på frifot og politiet ber folk som kan ha tips eller som befant seg i området da knivstikkingen skjedde, om å ta kontakt.

Politiet har fått en beskrivelse av gjerningspersonen, men denne er såpass dårlig at de ikke vil gå ut med den.

– Den beskrivelsen vi har er såpass vag at hvis vi går ut med den, så tror jeg rett og slett at vi kommer til å gjøre at folk låser seg til ting, og beskrivelsen er så vag at den ikke er verdt noen ting, forklarte innsatsleder Sanda på pressebriefen klokken 20.30.

Operasjonsleder Groth forteller til TV 2 at både operasjonssentralen og patruljene på stedet har blitt kontaktet av folk som har tips i saken. Han kan ikke si noe om hva disse har forklart.

KLAPPJAKT: Politiet leter etter en gjerningsperson etter at en mann ble funnet knivstukket i et skogområde i Skien.
Foto: Trond R. Teigen / NTB
KLAPPJAKT: Politiet leter etter en gjerningsperson etter at en mann ble funnet knivstukket i et skogområde i Skien. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Ba folk holde seg unna

I etterkant av knivstikkingen ba politiet turgåere om å holde seg unna inntil videre. Klokken 21.45 fortalte operasjonsleder Groth at politiet nå har opphevet denne anbefalingen.

– Vi har sluppet opp på det at folk må holde seg unna, men det er jo sent på kvelden nå, så det er vel ikke så mange som går der da.

Området knivstikkingen skjedde, er et skogsområde som ligger rundt et boligfelt. Området er et yndet tursted og det er mange folk som ferdes der.

Politiet ber altså om tips fra publikum som kan ha sett noe i det aktuelle området. Politiet kan nås på telefon 02800.

STORE POLITISTYRKER: Her er syv politibiler på plass ved Gulsetsentret.
STORE POLITISTYRKER: Her er syv politibiler på plass ved Gulsetsentret. Foto: Theo Aasland Valen