RULLET RUNDT: Det ble opprettet en sikkerhetssone på 50 meter at tankbilen med lut kjørte av veien og rullet rundt. Foto: Theo Aasland Valen
RULLET RUNDT: Det ble opprettet en sikkerhetssone på 50 meter at tankbilen med lut kjørte av veien og rullet rundt. Foto: Theo Aasland Valen

Tankbil med lut har rullet rundt – oppretter sikkerhetssone på 50 meter

Sjåføren er fraktet til sykehus etter at en tankbil kjørte av veien og rullet ned en skrent tirsdag. Det ble opprettet sikkerhetssone rundt tankbilen etter ulykken.

Det var like før klokken 14.30 tirsdag at Sør-Øst politidistrikt meldte at en tankbil hadde kjørt av veien og rullet rundt på Hollavegen i Skien. Ifølge politiet var tankbilen lastet med det etsende stoffet lut.

Det er ikke meldt om lekkasje fra tankbilen, men det ble opprettet en sikkerhetssone på femti meter rundt tankbilen.

– Kjemikaliedykkere fra brannvesenet er inne i området og ifølge dem er det altså snakk om et etsende stoff, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Anne Meyer, til TV 2 kort tid etter ulykken.

Klokken 16.24 opplyser politiet at føreren er fraktet ut av førerhuset og til sykehuset i Skien for en videre vurdering. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

Nødetatene vil fortsette å jobbe på stedet, og veien vil være stengt i lang tid fremover.

– Akkurat nå er det åpnet for kolonnekjøring forbi, slik at vi kan lose noen biler forbi stedet inntil vi kan sette i gang med berging av tankbilen, sier operasjonsleder Trond Egil Groth til TV 2 klokken 17.10.

– Vet du noe mer om skadeomfanget til sjåføren?

– Nei, vi vet ikke noe mer om det. Det vi vet er at vedkommende ble fraktet til sykehus i ambulanse.