SAMLET: I dette møterommet snekres ny regjeringsplattform.
Foto: Terje Pedersen / NTB
SAMLET: I dette møterommet snekres ny regjeringsplattform. Foto: Terje Pedersen / NTB

Her lages politikken til Støres regjering

I noe som ligner et klasserom på et hotell i Hurdal snekres nå Norges nye regjering sammen. Litt leirskoleaktig, mener Aps nestleder.

Pressen slapp for første gang inn i forhandlingsrommet der Senterpartiet og Arbeiderpartiet nå diskuterer en ny regjeringsplattform.

Partitoppene var raske til å snu notatene da fotografene kom inn slik at ikke noe skulle bli avslørt av bildene.

Senterpartiet hadde finanspolitisk talsperson Sigbjørn Gjelsvik, parlamentarisk leder Marit Arnstad og partileder Trygve Slagsvold Vedum på plass på den ene siden av bordet.

På motsatt side satt Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med sine to nestledere, Hadja Tajik og Bjørnar Skjæran. Til stede var også partisekretær Kjersti Stenseng.

Hektisk arbeid

To-tre rådgivere satt i bakgrunnen. Og det jobbes også hektisk på flere plan mellom de to partiene for å få på plass en plattform de kan regjere på bakgrunn av. Arbeidsgrupper jobber med tekster på flere av temaene de har vært gjennom.

– Leirskole

Utenfor hotellet møtte TV 2 på de to nestlederne i Arbeiderpartiet, Skjæran og Tajik.

– Det er kjekt å være på leirskole, sa Tajik med et smil.

Men mer ville hun ikke si om samtalene de holder på med.

Delegasjonene bor på Hurdalsjøen Hotel, der forhandlingene foregår, de spiser middag sammen om kvelden og de skal i første omgang være her til fredag 8. oktober.

Men både fredag 8. , lørdag 9. og mandag 11. oktober må mange av deltakerne som er stortingsrepresentanter møte i Stortinget for åpningen av nasjonalforsamlingen.

Dermed kan mye tyde på at de ikke blir ferdige med en ny regjeringsplattform før i neste uke.

Relatert