Nabo av drapssiktede: – Han banket på døren min flere ganger

En nabo av den drapssiktede mannen i 30-årene var ikke overrasket da politiet dukket opp på døren.

Mandag klokken 10.02 fikk politiet flere meldinger om et knivangrep ved NAVs kontorer på Årstad i Bergen. En mann i slutten av 30-årene hadde knivstukket to NAV-ansatte. En av dem døde senere av skadene.

Mannen ble pågrepet 10.08, og timer senere gjennomgikk politiet leiligheten til den drapssiktede mannen. En nabo av mannen beskriver ham som svært skremmende, og sier hun ikke ble overrasket da politiet dukket opp i oppgangen.

Inngangsdøren bærer synlige spor av politibesøket.
Inngangsdøren bærer synlige spor av politibesøket. Foto: Kåre Breivik/TV 2

Banket på dører og knuste flakser

Til TV 2 forteller naboen, som ikke ønsker å stå frem med navn, om stor frykt for mannen.

– Han var ikke særlig truende, men han var en skummel fyr og pleide å sitte i kjelleren og knuse flasker. Han bare var der nede, og hvis jeg kom ned så stirret han på meg til jeg gikk opp igjen, sier naboen.

Beboerne i oppgangen har felles vaskerom i kjelleren. Frykten for den nå siktede mannen skal ha blitt så stor at naboen valgte å ta klesvasken hjemme hos foreldrene.

Naboen turte ikke gå ned i kjelleren i frykt for å møte den nå drapssiktede mannen.
Naboen turte ikke gå ned i kjelleren i frykt for å møte den nå drapssiktede mannen. Foto: Kåre Breivik/TV 2

I tillegg til å oppholde seg i oppgangens fellesareal, forteller naboen at mannen i slutten av 30-årene hadde for vane å banke på dørene til naboene. Dette skjedde gjerne til alle døgnets tider.

– Det var veldig ofte at han gikk rundt og ringte på dørene til folk i blokka, forteller naboen, som selv har opplevd å bli vekket av at mannen ringte på klokken 03.00. Hun åpnet aldri.

Kripos på vei ned i kjelleren hvor mannen pleide å oppholde seg.
Kripos på vei ned i kjelleren hvor mannen pleide å oppholde seg. Foto: Kåre Breivik/TV 2

Ringte politiet

En hendelse slo naboen som så spesiell at vedkommende valgte å fange det på film.

17. august sto mannen og stirret på en brennende blikkboks utenfor leilighetsbygget. Før hendelsen hadde mannen brent andre gjenstander, og naboen bestemte seg for å ringe politiet.

– Da politiet kom snakket de med ham i fem minutter, så gikk de, forteller naboen.

Naboen vil ikke beskrive seg selv som en redd person.

– Men jeg synes det er ekkelt at han går rundt på den måten, avslutter naboen.

Politiet brøt seg inn i den drapssiktede mannens leilighet mandag.
Politiet brøt seg inn i den drapssiktede mannens leilighet mandag. Foto: Kåre Breivik/TV 2

Politiet sier bekymringsmeldingene tillknyttet mannen er interesseante, men understreker at etterforskningen foreløpig er i en tidlig fase.

– Innledningsvis har vi konsentrert oss om å sikre de viktigste sporene og de viktigste avhørene, så vil dette være en del av den større etterforskningen og noe vi vil se på etter hvert, sier politiadvokat

Det har jeg ikke oversikt over nå. Innledningsvis har vi konsentrert oss om å sikre de viktigste sporene og de viktigste avhørene, så vil dette være en del av den større etterforskningen vi vil se på etter hvert, sier Christine Møen Wisløff til TV 2.

Relatert