TIDLIG JUL: Paret fra Gjerdrum mener salg av julegodteri i september er ødeleggende. Foto: Privat
TIDLIG JUL: Paret fra Gjerdrum mener salg av julegodteri i september er ødeleggende. Foto: Privat

Ekteparet ble forbannet over det de så – nå snur Europris-sjefen

Anne Grethe og Sven-Harald Severinsen langet ut mot salg av julegodteri i september. Nå har ekteparets barn og barnebarn mottatt hets – og julegodteriet er fjernet.

Anne Grethe (73) og Sven-Harald Severinsen (75) fra Gjerdrum er ofte innom Europris på Kløfta for å handle inn nødvendigheter.

Fredag forrige uke var parets datter innom for å kikke etter lys i høstfarger, men det hun møtte på i butikken var selveste jula.

– Datteren vår sendte oss bilder fredag ettermiddag. Vi er en familie som er veldig glad i jula, men det ødelegger mer enn det gagner når man møter på julepynt allerede før høstferien, sier paret til TV 2 over telefon.

Saken ble først omtalt i Romerikes Blad.

– Ødelegger for barna

Anne Grethe og Sven-Harald mener det ødelegger for barn, spesielt de som kanskje ikke har råd til å kunne få julegodt allerede i september.

– Jeg tenker på de som ikke har all verden, og så går du inn der med ungene dine, og må si nei når de maser om julegodt. Kanskje de må gå i flere måneder og få beskjed om at de ikke kan få det, fordi det ikke er jul, sier Anne Grethe.

– Det er så dumt at det ikke er måte på. Før i tiden startet de ikke før i november, slik at alt var klart til 1. desember. Men nå er det i midten av september. Hva skal de gjøre når Halloween-pynten skal frem? Rydde vekk jula igjen?, sier Sven-Harald.

FJERNET: Julestrømpene er nå fjernet fra Europris Kløfta. Foto: Øyvind Bakke / TV 2
FJERNET: Julestrømpene er nå fjernet fra Europris Kløfta. Foto: Øyvind Bakke / TV 2

Etter at saken ble publisert i Romerikes Blad søndag kveld, har parets barn og barnebarn mottatt hets på sosiale medier.

– Nå må vi våkne opp! Ikke sende hatmeldinger til barn. Vårt yngste barnebarn er under 12 år. Det er viktig at dette kommer frem, sier Anne Grethe.

Sammen med ektemannen ønsker de likevel å belyse den tidlige pyntingen.

Har fjernet julestrømpene etter kritikk

Lasse Erik Holm (29), butikksjef ved Europris Kløfta, viser til sitatene gitt til Romerikes Blad.

– Grunnen til at vi er så tidlig ute med noen fåtall utvalgte julevarer, er rett og slett av hensyn til logistikken og våre ansatte. De ansatte i butikkene skal ha sjans til å håndtere alt som skal pakkes ned, samt håndtere det store volumet som skal ut i butikk, samtidig som de skal rekke å gjøre ferdig hele julebutikken i tide, sier Holm til avisen.

– Noen kunder elsker jul og kan ikke begynne tidlig nok med å få en smak av julen. Vi har også stor forståelse for at noen synes det er altfor tidlig, og derfor ikke vil kjøpe varene helt enda, sier han videre.

Butikksjefen ønsker ikke å kommentere ytterligere, men forteller til TV 2 at han nå har fjernet julestrømpene etter all kritikken.

Butikksjef Lasse Erik Holm viser frem kurven hvor de mye omtalte julestrømpene lå. Foto: Øyvind Bakke / TV 2
Butikksjef Lasse Erik Holm viser frem kurven hvor de mye omtalte julestrømpene lå. Foto: Øyvind Bakke / TV 2

Relatert