TIDLIGERE LEDER: Knut Arild Hareide, her fotografert under en av valgsendingene til TV 2 i forkant av valget.
TIDLIGERE LEDER: Knut Arild Hareide, her fotografert under en av valgsendingene til TV 2 i forkant av valget. Foto: Nico Sollie / TV 2

Dette tenker Hareide om veien videre for KrF

Knut Arild Hareide synes Kjell Ingolf Ropstads avgang var trist. Samtidig er han optimistisk på vegne av partiet.

Lørdag offentliggjorde barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) at han trekker seg som både statsråd og KrF-leder.

Han trekker seg på bakgrunn av pendlerbolig-saken som Aftenposten den siste tiden har rullet opp.

Der kommer det fram at Ropstad har sluppet unna store summer i skatt fordi han fortsatt hadde adresse registrert på gutterommet hjemme hos foreldrene i Agder.

– Jeg synes lørdag var en trist og tung dag. Jeg har jobbet tett sammen med Kjell Ingolf i mange år, men han valgte å gå av med verdighet og en tydelig beklagelse, sier tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide til TV 2 søndag.

Flere kandidater

Nå står KrF, et parti som havnet under sperregrensen ved årets valg, uten leder.

Både Dag Inge Ulstein og Olaug Bollestad seiler opp som mulige lederkandidater.

– Vi har flere dyktige kandidater til å ta over. Jeg tror vi alle ser at KrF er i en krevende situasjon, så vi trenger en leder som er modig og tar de riktige valgene framover, sier Hareide.

Han mener den nye lederen vil få en svært viktig jobb.

– En ny partileder kan få det handlingsrommet som trengs til å ta de nødvendige grepene framover, sier han.

Han tror ikke veivalgsdebatten fra 2018, da Kjell Ingolf Ropstad ble valgt til leder, vil prege det kommende ledervalget. Den gang gikk uenigheten på hvorvidt partiet skulle inngå regjeringssamarbeid med borgerlig side eller ikke.

– Nå fremover vil det bli veldig viktig å nå ut til nye velgergrupper. Vi har sett mange eksempler på partier som har havnet under sperregrensen, men som så har klart å komme tilbake, sier han.

Usikker framtid

Selv utelukker Hareide et comeback som KrF-leder.

– Det ville ikke være riktig for verken meg eller partiet, sier han.

Nå er Hareide ute av Stortinget, og han er usikker på hva han skal holde på med framover.

– Jeg har jo permisjon fra jobben min i Schibsted, men har ikke hatt tid til å ta kontakt med dem enda. Jeg skal bruke den neste tiden til å tenke meg om og finne ut hva jeg skal gjøre framover, sier han.

En ting er han likevel sikker på.

– Jeg skal tilbringe mye mer tid med familien og venner. Å være gift med en politiker er litt som å være gift med en som alltid stikker unna når oppvasken skal tas, så nå blir det en ny epoke, sier han.

Relatert