Robert Durst i retten, der han sto tiltalt for drap på en venninne i 2000 Foto: Gary Coronado / Los Angeles Times via AP / NTB
Robert Durst i retten, der han sto tiltalt for drap på en venninne i 2000 Foto: Gary Coronado / Los Angeles Times via AP / NTB

Mangemillionær kjent skyldig i drapet på bestevenninnen

Eiendomsmillionæren Robert Durst dømt til livstid for drapet av Susan Berman i 2000.

Aktor sier at millionæren drepte venninnen fordi hun skulle fortelle politiet hva hun visste om drapet av hans kone, ifølge The Guardian.

Han risikerer fengsel på livstid når han får dommen sin 18. oktober.

Durst er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har vært mistenkt for drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000.

Anklagene mot mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier.

Ifølge påtalemyndigheten skjedde drapet fordi Berman ville fortelle hva hun visste om forsvinningen til Dursts kone, Kathie Durst, i 1982.

Nektet i retten

Durst nektet for begge drapene, men sa også at han ville ha løyet i retten dersom han var skyldig. I 2001 ble han frikjent for drapet på sin nabo i Texas.

Berman ble funnet skutt i hodet i sitt hjem i desember 2000. Ifølge venner av henne hadde hun fortalt at hun ga Durst et falskt alibi etter at konen hans forsvant.

I retten tegnet aktoratet et bilde av en rik narsissist, som ikke mente loven gjaldt for ham. Til tross for at saken kun omhandlet drapet på Berman, la aktoratet også fram beviser knyttet til drapet på naboen og forsvinningen til konen.

Mulig tilståelse

Durst ble pågrepet i 2015 på et hotell i New Orleans, der han hadde søkt tilflukt mens oppmerksomheten igjen ble rettet mot sakene hans gjennom en HBO-dokumentar, «The Jinx».

I den siste episoden av dokumentaren ble han forelagt bevis mot ham, og da kom det som aktoratet mener er en innrømmelse. Mikrofonene fanget nemlig opp at han snakket til seg selv på badet etter å ha sett bevisene.

– Det var det, du er tatt, kan man høre Durst mumle til seg selv.

Durst er født inn i en av USAs rikeste familier. Familien har blant annet eid flere kontorbygninger på Manhattan.

Relatert