Kjæresteparets krangel ble filmet av politiet – nå er Gabby sporløst forsvunnet

Gabby Petito kom aldri tilbake fra bilferien med kjæresten, og forsvinningsmysteriet vekker stor oppmerksomhet i USA. Nå offentliggjør politiet en video som viser en krangel mellom paret, få uker før hun forsvant.

Denne helgen ble den 22 år gamle Instagram-eventyreren Gabby Petito meldt savnet av familien sin. De hadde ikke snakket med henne siden slutten av august, da hun og kjæresten Brian Laundire var godt i gang med deres bobilferie på tvers av USA.

Turen var godt dokumentert på Petitos Instagram-konto, og paret befant seg i mektige Grand Teton nasjonalpark da 22-åringen plutselig brøt kontakten med familien.

1. september dukket kjæresten Laundrie opp i hjemstaten Florida, uten Petito og lenge før planlagt. Siden har han nektet å snakke med både Petitos familie og politiet, skriver NBC News.

Ber kjæresten hjelpe

Etterforskerne sier Laundire nå er en person de ser nærmere på i forbindelse med forsvinningen, men understreker at han ikke er siktet for noe.

– Vi ber alle, inkludert Brian, om å dele informasjon om hvor hun har oppholdt seg de siste ukene, sier Todd Garrison, politisjef i North Port, Florida.

– Brians manglende vilje til å dele informasjon hindrer etterforskningen. Men svarene vil komme til slutt, legger han til.

Petitos familie bønnfaller kjæresten om å dele opplysninger med politiet, som når han sist så henne og hvorfor han forlot henne og kjørte bobilen hennes hjem til Florida.

– Dette er viktige spørsmål som krever umiddelbare svar, sier familien i en uttalelse gjengitt av Associated Press.

Tara og Joe Petito bønnfaller alle som vet noe om datteren om å melde seg. Foto: Octavio Jones/AFP
Tara og Joe Petito bønnfaller alle som vet noe om datteren om å melde seg. Foto: Octavio Jones/AFP

Kroppskamera viser krangel

Torsdag tok saken en ny vending, ta politiet i Utah delte et opptak gjort av et kroppskamera. Videoen er datert 12. august, og politiet hadde rykket ut til «en eller annen form for krangel» mellom paret.

Petito gråter mens hun forklarer seg for politiet, og sier hun sliter med sin psykiske helse.

– Unnskyld. Vi kranglet i morges. Noen personlige problemer, sier Petito i den nesten timelange videoen.

Gabby Petito er tydelig opprørt i samtale med politiet. Foto: Moab City Police Department / AFP
Gabby Petito er tydelig opprørt i samtale med politiet. Foto: Moab City Police Department / AFP

– Det har vært en lang dag. Vi sov ute i går, forklarer Laundrie.

Laundrie og Petito skal ha begynt å slåss etter en uoverensstemmelse, men begge forklarte politiet at de var kjærester og ønsket ikke å anmelde forholdet. Betjentene oppfordret dem likevel til å tilbringe natten hver for seg, og Petito beskrives som «forvirret og opprørt».

Politiet lot vær å opprette en sak på forholdet, og Laundrie tilbragte natten på et hotell mens Petito sov i bilen.

Her forklarer Brian Laundrie seg for politiet. Nå nekter han å si noe om saken. Foto: Moab City Police Department / AFP
Her forklarer Brian Laundrie seg for politiet. Nå nekter han å si noe om saken. Foto: Moab City Police Department / AFP

Forklarer stillheten

Paret hadde satt ut på en lengre bilferie i juli, og delte hyppig bilder på sosiale medier. I en YouTube-video med tittelen «Beginning Our Van Life Journey» filmer de seg selv smile, kysse og løpe langs en strand. Filmen har nå blitt sett over 1,1 millioner ganger, i takt med at saken har fått enorm oppmerksomhet i USA.

Laundries advokat, Steve Bertolino, mener det er en god grunn til at han velger å holde tett.

– Folk i nære relasjoner er ofte de første politiet fokuserer på i slike saker, og advarselen om at «alt du sier kan bli brukt i mot deg» er tilstede, uansett om klienten min hadde noe å gjøre med Petitos forsvinning eller ikke, sier Bertolino.

– Derfor velger Laundrie å ikke uttale seg i denne saken.

I en 2012 For Transit kjørte paret USA på tvers. Nå skal politiet undersøke bilen. Foto: North Port Police Department / AFP
I en 2012 For Transit kjørte paret USA på tvers. Nå skal politiet undersøke bilen. Foto: North Port Police Department / AFP

Politiet har nå tatt beslag i bilen og håper den inneholder noen spor som kan føre dem nærmere Petito. Enn så lenge ber 22-åringens nærmeste om at Laundries familie hjelper dem oppklare forsvinningsmysteriet.

– Vi tror dere vet hvor Brian etterlot Gabby. Vi bønnfaller dere om å fortelle oss. Som foreldre, hvordan kan dere la oss gå gjennom denne smerten og ikke hjelpe oss? Som foreldre, hvordan kan dere la Gabbys søsken gå gjennom dette?, skriver Petito-familien i et åpent brev til svigersønnens foreldre.

Relatert