NY: Apple-sjef Tim Cook viste tirsdag frem iPhone 13 til forbrukere over hele verden.
NY: Apple-sjef Tim Cook viste tirsdag frem iPhone 13 til forbrukere over hele verden. Foto: Skjermdump / Apple

Apple viste frem iPhone 13

Tirsdag kveld lanserte Apple sin neste generasjon av Iphone. I tillegg kunne forbrukerne se selskapet vise frem en ny iPad, den nyeste iPad Mini-modellen og Apple Watch Series 7.

tKlokken 19 norsk tid presenterte Apple sine nyeste produkter. Før lanseringen var det forventet at selskapet skulle vise frem iPhone 13, Apple Watch 7 og muligens AirPods 3.

I en times lang presentasjon presenterte Apple-sjef Tim Cook og en rekke andre Apple-ansatte selskapets nye godbiter. Presentasjonen var forhåndsinnspilt, som følge av koronapandemien.

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro var ballets dronning og ble presentert til slutt. Men som Apple «gullkalv» for kvelden, starter vi der.

Den ligner veldig på iPhone 12 og kommer i fire ulike varianter – grå, gull, sølv og lyseblå.

NYLANSERT: Slik ser de nyeste iPhone 13 ut
NYLANSERT: Slik ser de nyeste iPhone 13 ut Foto: Skjermdump / Apple

Skjermen er på 6,1 tommer. I tillegg finnes 13 Pro Max med 6,7 tommer skjerm. Den neste generasjonen har et større batteri, hvor 13 Pro skal ha 1,5 timer lengere batteritid enn tidligere modeller. For Pro Max er det 2,5 timer lengre batteritid.

Prosessoren er en A15 og skal ifølge Apple, være 50 prosent raskere på grafikk enn «konkurrentene». I tillegg har kameraene blitt oppgradert og har «night mode».

De to kommer i fire forskjellige lagringskapasiteter: 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB. Dette er første gang Apple lansere en mobil med lagringskapasitet på 1 TB.

Prisene er fra 12.290 norske kroner for 13 Pro og 13.490 kroner for 13 Pro Max.

iPhone 13

Designet er det samme som ved iPhone 12, bortsett fra at kameraene på baksiden er plassert diagonalt. Kameraet har blitt oppgradert og skal ta inn 47 prosent mer lys.

Den kommer i fem ulike farger - rosa, blå, svart, hvit og rød. Størrelsen er den samme.

FLERE FARGER: Nyeste iPhone 13 kommer i fem ulike farger.
FLERE FARGER: Nyeste iPhone 13 kommer i fem ulike farger. Foto: Skjermdump / Apple

I tillegg skal iPhone 13 være mer strømeffektiv. Den bruker også en A15-prosessor og skal være 50 prosent raskere enn «konkurrentene».

iPhone og iPhone Mini har henholdsvis 6,1- og 5,4 tommers skjerm. Prisene er fra 8 490 kroner for 13 Mini og fra 9 790 kroner for 13.

Helt ny iPad

Apple startet seansen med å presentere en helt ny iPad, som ikke var forventet før tirsdagens lansering.

Den har ikke endret design fra dagens iPad og heter kun iPad.

Ifølge selskapet, bruker den A13-prossesor og skal være tre ganger raskere enn Chromebook og seks ganger raskere enn Android-brett.

NY. Apple lanserte en ny iPad-modell tirsdag kveld. Den ligner på tidligere modeller, men har bedre kamera og er raskere.
NY. Apple lanserte en ny iPad-modell tirsdag kveld. Den ligner på tidligere modeller, men har bedre kamera og er raskere. Foto: Skjermdump / Apple

Frontkameraet oppgraderes slik at ansikt alltid er i fokus under videosamtaler. Som følge av koronapandemien, har videosamtaler blitt mer vanlig og selskapet har ønsket å fokusere på akkurat dette i sine produkter.

Prisene er fra 3 990 for 64 GB og fra 5 790 for 256 GB.

Ny iPad Mini

Samtidig kommer Apple med en ny iPad Mini. Den ligner mer på iPad og iPad Pro enn tidligere modeller. Den har retinaskjerm og er på 8,3 tommer.

Den kommer i fire farger - lilla, rosa, gull og svart. Den skal være 40 prosent raskere enn tidligere modeller.

Apple har valgt å beholde touch-ID, mens andre modeller bruker ansiktsopplåsning. Den nye iPad Mini-modellen støtter også 5G.

NY SEIRE: Slik ser den nye iPad Mini-modellen ut.
NY SEIRE: Slik ser den nye iPad Mini-modellen ut. Foto: Skjermdump / Apple

Prisen er fra 5 990 norske kroner for 64 GB og 7 790 kroner fra 265 GB.

Ny Apple Watch

Apple brukte også lanseringen til å vise frem nye Apple Watch Series 7.

Den ligner veldig på tidligere Apple Watch-er, men er litt tynnere. Målene er på 1,7 mm rammer og modellen har blant annet 70 prosent bedre lysstyrke på «always on»-modus.

NY SERIE: Apple lanserte tirsdag Series 7 av Apple Watch
NY SERIE: Apple lanserte tirsdag Series 7 av Apple Watch Foto: Skjermdump / Apple

Samtidig er det plass til 50 prosent mer tekst på skjermen enn Series 6 og det skal også være lettere å skrive tekst på klokken. Den nye serien er også mer robust, ifølge Apple.

Klokken har 18 timers batteritid og 30 prosent raskere landingstid. Series 7 kommer i fem nye farger i aluminium, samt stainless steel og titanium.

Relatert