VALGVAKE: Trøndelag Ap holder sin valgvake på Clarion Hotel & Congress.
VALGVAKE: Trøndelag Ap holder sin valgvake på Clarion Hotel & Congress. Foto: Nordic Choice Hotels

Høyre flyttet valgvake etter «uventet besøk»

Rundt om i landet venter partienes fylkeslag spent på kveldens valgresultater. I Trondheim valgte Høyre å flytte sin valgvake på grunn av uventede gjester, skriver Adresseavisen.

Valgdagen er endelig her, og partiene skal få resultatene av måneder med valgkamp. På kvelden på selve dagen samles de ulike partienes fylkeslag til valgvake, hvor partikolleger sammen kan følge med på stemmene som tikker inn.

I Trondheim har det tilsynelatende oppstått litt utfordringer knyttet til å finne valgvake-lokale for landets to største partier.

Ifølge Adresseavisen skulle Høyre arrangere sin valgvake på Clarion Hotel & Congress på Brattøra, før de bare to dager før valgdagen booket om til utestedet Søstrene Karlsen.

I mellomtiden hadde Arbeiderpartiet (Ap) booket valgvake på samme hotell.

Sa nei til lokalet rett siden av

Aps fylkessekretær Jan Thore Martinsen i Trøndelag forteller at Ap har pleid å holde valgvake på Radisson Blu Royal Garden Hotel, men at dette var fullbooket da Martinsen tok kontakt noen uker før valgdagen.

– Dermed gikk jeg videre til andre hoteller. Vi er opptatt av å ha et lokale hvor de ansatte har tariffavtale, og valgte å spørre Clarion på Brattøra, sier Martinsen til TV 2.

Hotellet gjorde ham oppmerksom på at Høyre også hadde booket valgvake der, og ga Ap muligheten til å leie lokalet ved siden av.

– Det ønsket vi ikke, men vi forespurte om takrestauranten. Der fikk vi booket en avtale om å være, og så observerer jeg nå at Høyre har flyttet sin valgvake, sier fylkessekretæren.

– Administrativ beslutning

Martinsen vet ikke hvorfor Høyre valgte å flytte sin valgvake, men sier spøkefullt til Adresseavisen at «borgerskapet har hørt ryktet om at arbeiderne kom, så de forduftet».

TV 2 har spurt Høyres fylkessekretær Renate Trøan Bjørshol om hvorfor Høyre flyttet sin valgvake, men Bjørshol har ingen kommentar til saken. I en SMS til Adresseavisen skriver hun at Høyre aldri har planlagt å avholde valgvake sammen med Ap.

Fylkesleder i Trøndelag Høyre, Christian Ingebrigtsen, sier det var en ren administrativ beslutning som ble tatt.

– Vi har ikke tenkt så mye over det, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Han sier videre at fylkeslaget er veldig spente foran kveldens valgvake.

– Vi har fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger gjennom valgkampen fra folk som har tatt seg tid til å komme bort og si at de setter pris på at Norge har hatt trygg styring gjennom åtte år med Erna Solberg. Vi har hatt vanvittig mange frivillige, og det er ingen slitasje å spore i partiet, sier Ingebrigtsen.

Relatert