ULYKKE: To politibetjenter gjør undersøkelser etter at en personbil kjørte ned porten til en barnehage i Haugesund.
ULYKKE: To politibetjenter gjør undersøkelser etter at en personbil kjørte ned porten til en barnehage i Haugesund. Foto: Jostein Viestad

Tre barn til sykehus etter at bil kjørte ned barnehageport

Tre barnehagebarn er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang etter at en personbil kjørte ned porten til en barnehage i Haugesund. Ifølge politiet, er de ikke livstruende skadd.

Klokken 13.14 mandag ettermiddag fikk nødetatene melding om at en personbil hadde kjørt ned porten til en barnehage og truffet fire barn som satt og lekte innenfor gjerdet.

– Tre barn er kjørt til sykehus og vi vet foreløpig ikke noe om skadeomfanget, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Kurt Løklingholm, til TV 2.

Vitner har forklart at bilen skulle snu utenfor barnehagen da ulykken skjedde. Politiet har kontroll på føreren av bilen, en mann i 70-årene.

– Bilen skulle snu og har klart å rygge inn i en trestubbe, og så etterpå kjørt ned porten til barnehagen. Der satt det barn som lekte, jeg vet ikke hvor mange, men det er i alle fall tre stykker som er fraktet til sykehus, sier operasjonslederen.

Hør innsatsleder Krister Hoel forklare hva politiet vet om hendelsesforløpet i videovinduet under:

Foreldre til barna er varslet. Fører av personbilen blir også tatt hånd om av helsepersonell, opplyser politiet klokken 14.11.

– Ansatte i barnehage ivaretas av kommunen. Bilen er tauet inn for tekniske undersøkelser og sak er opprettet, skriver politiet på Twitter klokken 15.38.