UTRYKNING: Det var massiv utrykning med ambulanser, brannvesenet og politi til Osterøy etter den alvorlige ulykken. Foto: Robbin Gjeldokk Kolltveit
UTRYKNING: Det var massiv utrykning med ambulanser, brannvesenet og politi til Osterøy etter den alvorlige ulykken. Foto: Robbin Gjeldokk Kolltveit

Frigir navn etter dødsulykken på Osterøy

I samråd med de pårørende går politiet ut med navnet på 18-åringen som omkom i ulykken.

Det var 18 år gamle Lena Maria Aase fra Indre Arna som omkom i dødsulykken på Osterøy nord for Bergen lørdag kveld. Navnet frigis i samråd med de pårørende.

Aase var passasjer i ulykkesbilen, bekrefter politiadvokat Eli Andrea Skaar til TV 2.

Indikasjoner på fart

Bilen lå på taket da nødetatene kom til stedet etter å ha fått melding om ulykken klokken 20.12 lørdag kveld.

Klokken 23.10 meldte Vest politidistrikt at 18-åringen ble erklært død på stedet, mens den andre kvinnen i bilen var fraktet til Haukeland sykehus. Hun ble ifølge politiet ikke alvorlig skadd i ulykken.

– Vi har nå gjort tre vitneavhør. Et av vitnene kjørte forbi bilen like før ulykken, en annen kom til stedet kort tid etter, mens den tredje er en som bor ved ulykkesstedet, forteller politiadvokat Skaar.

Hun sier til TV 2 at etterforskningen så langt viser indikasjoner på at fart kan være en årsak til ulykken.

– En glad, blid og kjekk jente

18 år gamle Lena Maria Aase var elev ved Osterøy videregående skole. Rektor Vidar Tufteland beskriver en jente som var godt likt av alle.

– Hun var godt kjent i både klassemiljøet og skolemiljøet og hadde et stort nettverk. En glad, blid og kjekk jente som alle satt pris på, fortalte Tufteland til TV 2 søndag.

Osterøy videregående skole har under 200 elever, hvor alle kjenner alle. Der, som i resten av lokalsamfunnet, setter den tragiske dødsulykken dype spor.

– Det er forferdelig vondt for oss alle å miste en elev på den måten. Det er rett og slett bare vondt, sa rektoren.

Relatert