KRAFTIG SKOGBRANN: To brannmenn i den franske kommunen Gonfaron forsøker å få kontroll over flammene som herjer i regionen Var.
KRAFTIG SKOGBRANN: To brannmenn i den franske kommunen Gonfaron forsøker å få kontroll over flammene som herjer i regionen Var. Foto: Handout / Securite Civile / AFP

Brannen sprer seg fire kilometer i timen: – En svært vanskelig kamp

Flere tusen mennesker evakueres fra en skogbrann i regionen Var i Frankrike. Også flere andre store skogbranner herjer i den sørlige delen av landet.

Tusenvis av folk har blitt evakuert som et sikkerhetstiltak. Foreløpig har det ikke blitt meldt om dødsfall.

Mer enn 900 brannmenn og 60 redningsmenn kjemper mot flammene tirsdag.

En hetebølge og tørke preget området i forkant av brannen.

– Værforholdene er svært ugunstige. All min støtte går til brannmennene som mobiliserte i går kveld for å beskytte innbyggerne, skriver innenriksminister Gerald Darmanin på Twitter.

Darmanin planlegger å besøke området tirsdag. Brannslukningsfly har også blitt sendt til området for å bistå situasjonen, melder France 24.

OMFATTENDE: Skogbrannen sprer seg i en fart på fire kilometer i timen , og har så langt dekket rundt 2800 hektar.
OMFATTENDE: Skogbrannen sprer seg i en fart på fire kilometer i timen , og har så langt dekket rundt 2800 hektar. Foto: Handout / Securite Civile / AFP

– Svært vanskelig kamp

Det er blant annet flere campingplasser med mange turister i områdene som blir evakuert. De evakuerte kommer i hovedsak fra områdene rundt Saint-Tropez, og landsbyene Le Mole og Grimaud, melder France 24.

– Brannen er veldig stor, og den sprer seg i en fart på fire kilometer i timen. Det er en svært vanskelig kamp, forteller brannvesenets talsperson Delphine Vienco.

Så langt er rundt 2800 hektar med terreng gått tapt, ifølge kringkasteren BFMTV.

I Marseille er rundt 100 brannfolk satt inn mot en brann i en fjellkjede utenfor byen. Området er ubebodd, og brannen der utgjør derfor ingen umiddelbar fare for folk.

Mer ekstremvær

Sør-Frankrike er blant flere områder rundt Middelhavet som nå opplever store skogbranner.

Hetebølger og tørke har blant annet ført til store branner i Hellas, Tyrkia, Spania, Portugal, Algerie og Marokko i sommer.

FNs klimarapport, som ble publisert forrige mandag, forteller at store skogbranner som disse vil bli et vanligere syn i årene fremover.

Relatert