USA har firet flagget på ambassaden i Kabul

USA firet søndag flagget på ambassaden i Kabul og har sendt nesten alt personell til flyplassen, der amerikanske styrker overtar sikkerheten og flygekontrollen.

Et amerikansk Chinook-helikopter over Kabul søndag. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB
Et amerikansk Chinook-helikopter over Kabul søndag. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB

– I øyeblikket fullfører vi en rekke grep for å sikre flyplassen og tilrettelegge for trygg avreise for amerikansk og alliert personell fra Afghanistan via sivile og militære flygninger, heter det i en felles uttalelse fra forsvarsdepartementet og utenriksdepartementet i USA.

– Nesten alt personell fra ambassaden er flyttet til flyplassen, inkludert fungerende ambassadør Ross Wilson, som er i kontakt med utenriksminister Antony Blinken, sier en talsperson for amerikansk UD.

Uttalelsene kom natt til mandag, norsk tid, etter at Pentagon tidligere søndag hadde opplyst at USA sender ytterligere 1.000 soldater til Kabul for å hjelpe til med evakueringen på flyplassen. Til sammen vil det være 6.000 amerikanske soldater i Kabul i løpet av de neste 48 timene opplyste departementet.

Helikoptre har gått i skytteltrafikk fra ambassaden til flyplassen, og en rekke andre land jobber med å trekke sine folk ut av byen.

(©NTB)