ÅSTED: Seks personer er siktet for drap, etter at en mann i 50-årene ble funnet død i Lørenskog natt til søndag. Her er politiets innsatsleder Knut Hammer på åstedet.
ÅSTED: Seks personer er siktet for drap, etter at en mann i 50-årene ble funnet død i Lørenskog natt til søndag. Her er politiets innsatsleder Knut Hammer på åstedet. Foto: Geir Olsen / NTB

Seks drapssiktet etter bursdagsfest – fem løslates

Fem av de seks som er drapssiktet, etter at en mann ble funnet død på en bursdagsfest i Lørenskog, blir nå løslatt. Mistanken mot de den sjette siktede er styrket.

Dette opplyser politiet søndag kveld.

– Opplysninger fra det tekniske arbeidet og fra avhør, har redusert mistankegrunnlaget mot fem av de siktede. De fem vil bli løslatt så snart det er praktisk mulig, skriver politiet i en pressemelding.

Samtidig opplyser de at mistankegrunnlaget er styrket mot den sjette siktede, fordi opplysninger fra det tekniske arbeidet og fra avhør knytter ham til handlingen.

Den sjette siktede er en polsk mann i 40-årene, som er bosatt på adressen.

Den siktede mannen samtykker til fengsling gjennom kontorforretning, men han erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen.

– Er i sjokk

Advokat Gunhild Lærum, som er forsvarer for den den sjette siktede, sier at hennes klient er i sjokk og sterkt preget av det som har skjedd.

– Han erkjenner at han har vært på åstedet, hvor det var en bursdagsfest. Men han erkjenner ikke straffskyld. Han husker ikke så mye av det som har skjedd i natt, sier Lærum til TV 2 etter avsluttet avhør på Lillestrøm politistasjon.

FORSVARER: Gunhild Lærum er forsvarer for én av de drapssiktede mennene.
FORSVARER: Gunhild Lærum er forsvarer for én av de drapssiktede mennene. Foto: Tom Rune Orset/ TV 2

Lærums klient skal ha vært den første av de siktede som ble pågrepet natt til søndag.

Hun har snakket med sin klient to ganger på cella, før hun har sittet i et to timer langt avhør med han søndag ettermiddag.

Avhøret måtte avsluttes på grunn av mannens tilstand.

– Han har en skade og er for sliten fysisk og psykisk. Han har fått legetilsyn to ganger i dag og skal trolig snart fremstilles for legevakt, sier Lærum.

Uoversiktlig situasjon

Totalt seks personer ble pågrepet og siktet for drap, etter at en mann i 50-årene ble funnet død på en adresse på Fjellhamar i Lørenskog natt til søndag.

– Alle de pågrepne er siktet for drap og har fått oppnevnt forsvarer, sier politiadvokat John Skarpeid.

Politiadvokaten sier videre at det er en uoversiktlig situasjon, og at han ikke kan kommentere relasjonen mellom den avdøde og de siktede.

Skarpeid ønsker heller ikke å kommentere eventuelt drapsvåpen.

Politiet opplyser at avdøde er en litauisk borger i slutten av 50-årene.

Politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye sier at de planlegger å fremstille den siktede mannen i 40-årene for fengsling i løpet av mandag.
Politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye sier at de planlegger å fremstille den siktede mannen i 40-årene for fengsling i løpet av mandag. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

Krevende avhør

Søndag ettermiddag opplyser politiet at alle de seks siktede bor eller har vært på besøk i den aktuelle boligen.

Samtlige av de siktede har vært i avhør.

– Gjennomføringen av avhørene har vært noe krevende, fordi vi var avhengig av tolk i flere ulike språk, opplyser politiet.

Etterforskingen fortsetter for fullt søndag, med både åstedsundersøkelse og avhør av vitner og siktede.

AVSPERRET: Politiet har sperret av et område med flere hus utenfor Fjellhamar.
AVSPERRET: Politiet har sperret av et område med flere hus utenfor Fjellhamar. Foto: Tom Rune Orset /TV 2

Feiring i boligen

Det var natt til søndag, ved 00.30-tiden, politiet ble varslet av AMK om en mann var blitt utsatt for en alvorlig voldshendelse på en adresse på Fjellhamar i Lørenskog.

Ikke lenge etter fikk politiet melding om at mannen var død.

Søndag morgen opplyste politiet at de hadde igangsatt drapsetterforskning.

Politiet opplyser at både avdøde og de seks siktede bor eller var på besøk i den aktuelle boligen.

Politiet meldte først at én person var pågrepet, siktet for drap. Senere opplyste de at det altså er seks personer som er siktet i saken, samtlige er siktet for drap.

Teknisk og taktisk etterforskning pågår for å avklare omstendighetene rundt dødsfallet.

PÅGREPET: Seks personer er pågrepet og siktet for drap.
PÅGREPET: Seks personer er pågrepet og siktet for drap. Foto: Tom Rune Orset /TV 2

– Det er begjært en rettsmedisinsk undersøkelse av avdøde. Politiet antar denne vil skje i løpet av mandag eller tidlig i uken, opplyser politiet.

Relatert