LIVSTID: Steven Avery soner livstid for et drap begått i 2005.
LIVSTID: Steven Avery soner livstid for et drap begått i 2005. Foto: Wisconsin DOC via AFP

«Making a Murderer»-profil nektes ny rettssak

Den drapsdømte amerikaneren Steven Avery, som ble verdenskjent etter dokumentaren «Making a Murderer», får ikke saken sin tatt opp på nytt.

Det avgjorde en ankedomstol i delstaten Wisconsin onsdag, skriver Associated Press.

60 år gamle Avery soner en livstidsdom for drapet på Theresa Halbach i 2005. Både drapet, etterforskningen og rettssaken ble grundig dokumentert i Netflix-sensasjonen fra 2015. Avery har hele tiden hevdet sin utskyld, og mener han ble svartmalt av det lokale politiet under etterforskningen.

Averys advokat Kathleen Zellner ba domstolen vurdere en rekke ulike påstander, inkludert manglende vitenskapelig bevis til manglende rettshjelp for Avery.

Ankedomstolen avviste kravet, og i en enstemmig avgjørelse sier dommerne at påstandene ikke var tilstrekkelig for å ta opp saken på nytt. Avery har tidligere bedt en lavere domstol om å få saken tatt opp på ny, men også dette ble avvist.

– Uansett utfall vil oppdraget vårt fortsette helt til Steven er fri, sa advokat Zellner tirsdag.

Averys nevø Brendan Dassey soner også en livstidsdom for drapet. Han var 16 år da han tilsto ha bistått onkelen i å voldta og drepe Halbach. Tilståelsen ble forkastet i 2016, da en domstol mente at tilståelsen skjedde under press. Denne avgjørelsen ble senere avvist av en høyere, føderal domstol og livstidsdommen ble stående. USAs høyesterett har så langt nektet å se på saken.

Relatert