Flere skadd etter massevelt på sykkel

En stor gruppe syklister har veltet i Malm i Steinkjer i Trøndelag. Én er fløyet til sykehus.

Politiet i Trøndelag fikk klokken 15 melding om flere personer i følge på sykkel som hadde veltet ved Beistadbrua i Malm. Det skriver de på Twitter.

– Én person er fløyet til St. Olav og sju andre kjøres med ambulanse til sykehus for videre sjekk. Vi kan ikke si noe om hvor alvorlig skadd de er akkurat nå, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim til TV 2 klokken 15.30.

Det er snakk om en gruppe syklister på om lag 20 personer. De var ut på tur i forbindelse med et veldedighetsarrangement, sier operasjonsleder Lægdheim.

– Alle var ved bevisstheten da helsepersonell kom til stedet.

Ulykkesstedet er nå ryddet, melder politiet klokken 16.15. Velten skal ikke medføre noen spesielle konsekvenser for trafikken.

Satte fast hjulet

– Syklistene kom syklende sørover og så har én i følget fått hjulet kilet ned i overgangen mellom bru og fastland, sier innsatssteder Kjersti Sandvik til Adresseavisen.

På Twitter skriver politiet i en oppdatering at det var førstemann i følget som gikk i bakken og forårsaket massevelten.

– Det er også mindre skader på andre i sykkelfølge, fortsetter Lægdheim.

Til Adressa opplyser innsatsleder Sandvik at syklistene hadde en lege i følge og at det er snakk om erfarne syklister.

Syklet for barnekreftsaken

Ifølge NRK dreier det seg om 28 syklister fra Team Rynkeby Arctics lokallag i Narvik.

– Skadeomfanget er foreløpig ukjent for meg. Familiene til alle i sykkellaget er varslet, sier Kenneth Baltzersen, ansvarlig for Team Rynkeby i Norge.

Team Rynkeby er et internasjonalt veldedig sykkellag. I sommer sykler de rundt i Norge til inntekt for barnekreftsaken.