Minst 92 døde etter brann på koronasykehus i Irak

Minst 92 personer har mistet livet etter at en brann brøt ut på et koronasykehus sør i Irak mandag, opplyser landets helsemyndigheter. Over 100 er skadd.

BRANN: Over 60 personer mistet livet i en brann på et sykehus i Irak. Foto: AP Photo/Str
BRANN: Over 60 personer mistet livet i en brann på et sykehus i Irak. Foto: AP Photo/Str

Brannen brøt ut på en isolatavdeling på Al-Hussein-sykehuset i byen Nasiriya sent mandag og ble brakt under kontroll av lokale sivilforsvarsstyrker.

– Helsepersonell bar brente kropper ut av det brennende sykehuset, mens mange pasienter kom hostende ut på grunn av røyken, fortalte en Reuters-reporter som var til stede da brannen brøt ut.

Oksygentanker eksploderte

Så langt er 92 personer bekreftet døde, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AFP. 39 av dem er identifisert og overlatt til familien, men resten av likene har vært vanskelig å identifisere. Det fryktes at antallet døde kan fortsette å stige og at flere døde ligger begravd i ruinene.

Det skal ha vært 63 personer på isolatet for koronasyke som hadde plass til 70. Mer enn 100 personer er også skadd, opplyser to kilder i helsevesenet til nyhetsbyrået AP.

En kilde i helsedirektoratet sier til nyhetsbyrået AFP at oksygentanker eksploderte i brannen. Årsaken til brannen er imidlertid ikke kjent ennå, men det er oppgitt at en kortslutning kan ligge bak.

Ledere suspendert

Tirsdag var det mange unge demonstranter utenfor sykehuset. De tok til orde for at ledere må holdes ansvarlige for korrupsjon og vanskjøtsel av sykehusene.

Statsminister Mustafa al-Kadhimi har suspendert lederen for helsemyndighetene i provinsen Dhi Qar, sykehussjefen og lederen for sivilforsvaret. Alle tre vil bli etterforsket, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Den dødelige brannen er den andre sykehusbrannen i Irak på tre måneder.

Mer innhold fra TV 2