ADVARER: Vilde-Marie Sivertsen har lagt ut en video på TikTok fra en taxitur i fjor sommer for å advare andre. Foto: Privat/Skjermdump fra TikTok
ADVARER: Vilde-Marie Sivertsen har lagt ut en video på TikTok fra en taxitur i fjor sommer for å advare andre. Foto: Privat/Skjermdump fra TikTok

Sjokkvideo: Taxisjåføren spør Vilde-Marie (22) om sex

Vilde-Marie Sivertsen (22) har fått enorm respons etter at hun tirsdag delte en TikTok-video fra en svært ubehagelig taxi-opplevelse i august i fjor.

Klokken 02 på natten 14. august i fjor skulle hun fra Bislett til Hegdehaugsveien for å møte noen venner, og vurderte om hun skulle gå eller få tak i en taxi.

Da en taxisjåfør kort tid senere stoppet og lurte på om hun ville sitte på gratis, takket hun ja. Hun vurderte det som trygt fordi taxien var fra et kjent selskap.

Underveis i turen skal taxisjåføren ha blitt ekkel og ufin, han skal blant annet ha holdt hånden sin i skrittet utenpå buksa og spurt om han kunne ta henne på brystene.

22-åringen tok da opp telefonen for å filme resten av turen.

– Jeg gjorde det i tilfelle det skulle skje noe mer. Rett og slett for å ha bevis.

Se hele videoen fra taxituren her:

– Åpenbart at han ville mer

Opptaket hun tok viser en taxisjåfør som spør henne om mobilnummeret hennes og om hun ikke vil gjøre noe med ham, som klemme og kysse. Han spør også om hun ikke liker sex. Han tar seg også tilsynelatende i skrittet.

Det var Avisa Oslo som først omtalte saken.

Til TV 2 forteller Sivertsen at hun først ble skikkelig redd da taxisjåføren ikke ville stoppe der hun skulle av. I stedet kjørte han tilbake til Bislett og inn på en liten parkeringsplass.

– Det var da jeg tenkte at nå må jeg virkelig komme meg ut av taxien, koste hva det koste vil. Jeg skal ut, liksom. Parkeringsplassen var mørk og det var åpenbart at han ville mer, selv om jeg sa nei på nei på nei.

22-åringen kom seg ut av bilen uten problemer og forlot parkeringsplassen.

Har du opplevd lignende hendelse? Ta kontakt med oss på mail.

I kommentarfeltet til TikTok-videoen har politiet skrevet at de ønsker mer informasjon om saken, og de ber om at Sivertsen kontakter dem.

Skal levere anmeldelse

– Hva har denne situasjonen gjort med deg?

– For det først er jeg veldig glad for at jeg filmet. Hadde jeg bare fortalt det, så hadde nok folk trodd på meg, men det hadde nok ikke vært like ille. Nå har jeg skikkelig bevis, han kan jo bli tatt.

I etterkant av at hun delte videoen har reaksjonene strømmet inn. Mange forteller at de har opplevd lignende episoder, forteller Sivertsen.

Frankrike i sjokk over det som skjer med Marie (22)

– Veldig, veldig mange sier de har opplevd det samme, og mange synes det er motbydelig at man ikke kan være trygg når man tar taxi. Vi får jo høre at vi ikke skal gå alene når det er mørkt og at man skal ta taxi for å være trygg, men man er jo tydeligvis ikke trygg der heller.

– Hvis jeg skal gi et tips til andre, så er det å ikke ta taxi alene. Men samtidig blir jeg irritert, for det er jo ikke slik at det er kvinner som skal passe seg, det er holdningene til enkelte menn som må endres.

Etter at hun delte videoen har Sivertsen fått flere tips om hvem mannen i videoen er og hvilket selskap han jobbet for. 22-åringen skal anmelde saken hos politiet fredag.

– Tar avstand fra dette

Onsdag ettermiddag melder Avisa Oslo at taxiselskapet mannen var sjåfør for var Scandinavian Taxi. Selskapets styreleder, Osman Ghader, sier til avisen at mannen jobbet for dem gjennom en av deres drosjeeiere i fjor sommer, men at han sluttet i november.

– Etter å ha fått mer informasjon fant vi ut at han har jobbet hos oss. Dette er uakseptabel oppførsel og vi som selskap aksepterer ikke dette i det hele tatt. Her må politiet komme inn og avgjøre hva som skjer. Det eneste vi kan gjøre er å sørge for at han ikke jobber for oss igjen, sier han til TV 2.

Har dere systemer som sørger for det?

– Ja, vi fanger opp om noen har gjort kriminelle handlinger eller som har gjort noe galt i næringen. Disse får ikke mulighet til å jobbe for oss. Men det er politiet som gir dem kjøreseddel.

Ghader mener videoen er en skam for taxinæringen.

– Den videoen er en katastrofe for hele næringen. Vi tar sterk avstand fra det og beklager sterkt til hun som opplevde det, og til næringen. Dette skulle ikke skje, men er vanskelig å kontrollere.

Åpner opp om seksuell trakassering

Relatert