SUKSESSFORFATTER: Lucinda Rileys forfatterskap fikk en enorm oppsving med bokserien «De syv søstre».
SUKSESSFORFATTER: Lucinda Rileys forfatterskap fikk en enorm oppsving med bokserien «De syv søstre». Foto: Terje Bendiksby

Lucinda Riley er død

Forfatteren ble 55 år gammel.

Det er familien som melder om dødsfallet på Instagram-kontoen hennes.

– Vi er lei oss for at vi må fortelle dere at Lucinda døde i dag tidlig. Hun gikk bort fredfullt, omgitt av familien, som var så viktig for henne. Vi skjønner at dette kommer som et forferdelig sjokk for de fleste som ikke visste at Lucinda har kjempet mot kreften i fire år, står det i innlegget.

Riley ble 55 år gammel. Hun etterlater seg ektemann og fire barn.

Familien skriver at forfatteren skrev fem bøker samtidig som hun kjempet mot kreften.

– Lucinda berørte livene til alle hun møtte, og alle som bladde om i historiene hun skrev. Hun strålte kjærlighet og godhet i alt hun gjorde, og vil fortsette å inspirere oss alle for alltid.

Også hennes norske forlag Cappelen Damm bekrefter dødsfallet.

Svært populær

Riley omtales gjerne som dronningen av underholdningsromaner. Med den bestselgende serien «De syv søstre» vokste fanskaren hennes til de helt store høydene.

Da den syvende bok i denne serien kom ut i Norge 14. mai i år, ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

Forrige måned var det ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

– Kom som et sjokk

– For meg kom nyheten som et sjokk, selv om jeg har fryktet å få denne beskjeden en stund. Lucinda Riley var ikke bare en unik forfatter, hun var også et ekstraordinært menneske. Dette er et stort tap for alle oss som har elsket å lese bøkene hennes, og for mange av oss i forlaget som har jobbet tett på henne, sier Knut Gørvell som er salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm, i en pressemelding.

Lucinda Riley ble født i Irland, og da hun var seks år flyttet familien til England. Hun startet kunstkarrieren i tenårene som ballettdanser og skuespiller før hun skrev sin første bok 24 år gammel.

Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Relatert