ULYKKE: Redningshelikopter og luftambulanse ble tilkalt etter at en ung jente falt i vannet i Bamble.
ULYKKE: Redningshelikopter og luftambulanse ble tilkalt etter at en ung jente falt i vannet i Bamble. Foto: Theo Aasland Valen

Tenåringsjente kritisk skadd etter fall i vannet - reddet av medelever

En jente tidlig i tenårene i Bamble ble fraktet til Ullevål sykehus etter å ha falt i vannet. Tilstanden blir vurdert som kritisk.

Klokken 8.52 fredag morgen fikk politiet melding om en person hadde falt i vannet ved Hellestadveien ved Herre i Bamble kommune i Vestfold og Telemark.

– Det er en ung kvinne som har falt. Hun blir vurdert som kritisk skadd, og blir nå fraktet til sykehus, sa operasjonsleder Merete Kvaal til TV 2 kort tid etter hendelsen.

Ved 15.30-tiden opplyste operasjonsleder Øystein Eikedalen at det er en jente tidlig i tenårene som er skadd. Hun er lagt inn på Ullevål sykehus.

– Jentas pårørende er varslet om hendelsen, sier Eikedalen.

Medelever hjalp

Ordføreren i Bamble, Hallgeir Kjeldal, forteller til TV 2 at hendelsen skjedde på vei til en skoleavslutning for ungdomstrinnene på Herre skole.

– Jenta var på vei til en sommeravslutning sammen med flere medelever. Det var medelever som hjalp jenta opp fra elva, sier Kjeldal.

Ulykken skal ha skjedd mens jenta syklet.

– Sykkelen hennes ble funnet i elva i området hvor hun dratt opp. Akkurat hvordan hun falt vet vi ikke, forteller Kjeldal.

Jenta skal ha blitt hentet opp 100 meter fra hvor hun har falt.

– For elevene som var i nærheten da dette skjedde, er det ubehagelig. Vi samlet alle elevene på ungdomstrinnet i gymsalen etter hendelsen, sier Kjeldal.

Kriseteam på plass

Det var medelevene på åstedet som meldte om hendelsen. Kommunens kriseteam er på plass i Herre og bistår både pårørende og vitner.

Politiet ikke hvor lenge vedkommende var i vannet før hun ble reddet opp.

Beredskapsledelsen i Bamble kommune hadde møte klokken fredag formiddag.

Fredag ettermiddag var to kriminalteknikere på ulykkesstedet for å finne ut av hendelsesforløpet. Politiet har ingen indikasjoner på at hendelsen var noe annet enn en ulykke.