REDNINGSAKSJON: Det ble satt i gang omfattende redningsarbeid etter ulykken. Kun en person, 5-åringen, overlevde.
REDNINGSAKSJON: Det ble satt i gang omfattende redningsarbeid etter ulykken. Kun en person, 5-åringen, overlevde. Foto: Ap / NTB

Gutt (5) som overlevde taubane-ulykken i Italia er utskrevet fra sykehus

En fem år gammel gutt, som var den eneste som overlevde taubane-ulykken i Italia forrige måned, har blitt utskrevet fra sykehuset.

Ulykken skjedde da en vogn på taubanen Stresa-Mottarone, en populær turistattraksjonen i regionen Piemonte, styrtet i bakken 23. mai.

14 av de 15 som var om bord, mistet livet.

Siden da har 5-åringen vært innlagt på et sykehus i Torino. Tilstanden hans har bedret seg, og torsdag kunne han endelig reise hjem.

Slektninger døde

Gutten mistet begge foreldrene, en bror og oldeforeldrene i ulykken, og han ble hentet av en tante torsdag. Sammen reiser de til hennes hjem i Pavia, sør for Milano.

Han vil fortsatt motta oppfølging fra sykehuset, bekrefter sykehuset.

Tre pågrepet

I slutten av mai ble direktøren, daglig leder og teknisk ansvarlig for gondolbanen arrestert i forbindelse med ulykken.

Foreløpig ser det ut til at en funksjon på anlegget som gjør det mulig å deaktivere bremsene skal ha vært slått av, og at dette var årsaken til ulykken.

Ifølge etterforskningslederen hadde nødbremsen blitt deaktivert for å forhindre forsinkelser, og gondolbanen skal ha kjørt uten fungerende bremser siden slutten av april, da banen åpnet igjen etter å ha vært koronastengt.

Ifølge den offisielle rekonstruksjonen av ulykken, raste gondolvognen i 100 kilometer i timen, før den falt 54 meter ned i bakken.

Etterforskningen av hendelsen pågår fortsatt.

(©NTB / TV 2)

Relatert