ETTERFORSKER: Kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt på Hellerud tirsdag.
ETTERFORSKER: Kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt på Hellerud tirsdag. Foto: Kristin Grønning / TV 2

hellerud-drapet:

Siktet 29-åring sa at han hadde «gjort noe mot en kvinne i Oslo»

POLITIHUSET OSLO (TV 2): Politiet mener drapet på Hellerud skjedde natt til tirsdag, men de kan fortsatt ikke tidfeste nøyaktig når ugjerningen skjedde. Den 29 år gamle mannen er siktet for drap med kniv. Han varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.

Tirsdag morgen rykket politiet ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Eidsvoll. En rumensk statsborger hadde kjørt over i motsatt kjørefelt og kollidert med en bil.

På ulykkesstedet sa 29-åringen at han «hadde gjort noe mot en kvinne i Oslo», ifølge politiadvokat Børge Enoksen. På bakgrunn av dette tok politiet seg inn i en leilighet på Hellerud.

Ved 07-tiden tirsdag morgen fant de døde kvinne i 20-årene i boligen.

Onsdag kveld besluttet Oslo tingrett at mannen skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud i to uker.

INNI BILEN: Slik så det ut i bilen til ekteparet etter at de ble påkjørt av 29-åringen tirsdag morgen.
INNI BILEN: Slik så det ut i bilen til ekteparet etter at de ble påkjørt av 29-åringen tirsdag morgen. Foto: Privat

Kjente hverandre en kort periode

Den 29 år gamle mannen er siktet for drapsforsøk etter kollisjonen på E6 og for å ha drept kvinnen på Hellerud med kniv.

Han har avgitt en detaljert forklaring til politiet, der han blant annet har sagt at han ikke ønsket å leve mer.

Ifølge politiadvokat Enoksen har siktede forklart at han var så fortvilet etter det som hadde skjedd at han bestemte seg for å kollidere bilen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe mer om hvilken relasjon det er mellom siktede og fornærmede, utover at de hadde kjent hverandre i en «forholdsvis kort periode». Siktede bodde ikke i leiligheten der kvinnen ble funnet, ifølge Enoksen.

Har erkjent handlingene

Han bekrefter at det er beslaglagt flere gjenstander i saken. Foreløpig vet ikke politiet nøyaktig når drapet skjedde, men de mener ugjerningen fant sted natt til tirsdag.

FIKK OPPLYSNINGER: Siktedes bil står i grøfta. Til politiet fortalte den drapssiktede 29-åringen om en hendelse i Oslo.
FIKK OPPLYSNINGER: Siktedes bil står i grøfta. Til politiet fortalte den drapssiktede 29-åringen om en hendelse i Oslo. Foto: Martin Benedikt Sjue, Eidsvoll Ullensaker Blad

Siktede har knyttet seg til handlingene han er siktet for, men han har ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Ifølge forsvareren, Cathrine Grøndahl, er 29-åringen innstilt på at handlingene vil medføre lang fengselsstraff.

– Han har det vanskelig. Han sa også at han ville lette samvittigheten sin, så det var viktig for ham å få forklart seg, sier Grøndahl til TV 2.

Forsøkte å styre unna

Ekteparet Erik og Jorun Skybak, som ble påkjørt av 29-åringen i 110-sonen, hadde «sinnssykt flaks», ifølge deres bistandsadvokat Helge Hartz.

BLE PÅKJØRT: Ekteparet Erik og Jorun Skybak.
BLE PÅKJØRT: Ekteparet Erik og Jorun Skybak. Foto: Privat

– Sjåføren har sagt at de kjørte på E6 sørover der fartsgrensen er 110 kilometer i timen. Da så de en bil som kom mot dem i samme kjørefelt, men at den kjørte i nordgående retning, altså rett mot dem.

– Min klient forsøkte å blinke og gjøre bilisten oppmerksom på at han kjørte i feil retning, men da gjorde føreren en manøver slik at bilene var i ferd med å kollidere front mot front, forklarer Hartz.

Sjåføren i bilen til ekteparet klarte å kaste kjøretøyet til siden.

– Dermed unngikk de totalt front mot front-kollisjon, sier advokaten.

Relatert