Flere symptomer knyttes til Delta-varianten av koronaviruset, melder indisk helsepersonell.
Flere symptomer knyttes til Delta-varianten av koronaviruset, melder indisk helsepersonell. Foto: Danish Siddiqui/Reuters

Nye symptomer knyttes til deltavarianten

Koldbrann og tap av hørsel er blant symptomene som pasienter med deltavarianten av koronaviruset lider av, ifølge indisk helsepersonell. Storbritannia opplever en økning i antall smittede.

Leger som behandler koronapasienter i India har identifisert flere symptomer som de tror kan knyttes til deltavarianten av koronaviruset, dette skriver den britiske avisen Mirror.

Ganesh Manudhane, en kardiolog fra Mumbai, sa at noen av pasientene utvikler alvorlige former for blodpropp som på sikt leder til koldbrann.

Hørselstap og hyppigere mageproblemer enn tidligere, som kvalme, oppkast og diaré, kan være blant symptomene forårsaket av mutanten som først ble oppdaget i India.

Nå har deltavarianten preget Storbritannia, og flere tilfeller har tidligere blitt oppdaget i Norge.

– Viruset blir mer uforutsigbart

ARKIVFOTO: En pasient som lider av koronaviruset blir behandlet på et sykehus i New Delhi.
ARKIVFOTO: En pasient som lider av koronaviruset blir behandlet på et sykehus i New Delhi. Foto: Danish Siddiqui/Reuters

– I fjor trodde vi at vi hadde lært noe om vår nye fiende, men det endret seg, sier Abdul Ghafu, lege på sykehuset Apollo i Chennai, og spesialist på smittsomme sykdommer ifølge Bloomberg.

– Dette viruset har blitt så uforutigbart, sier Ghafu.

Han sammenligner symptomene med den første bølgen av viruset, og mener at til eksempel diaré nå er langt mer normalt blant koronapasientene.

Seks anerkjente leger i India har lagt merke til symptomer som magesmerter, kvalme, oppkast, diaré, tap av appetitt, hørseltap og leddsmerter, skriver avisen.

Den siste tiden har det vært en nedgang i antall smittede i India, etter global smitterekord i mai.

Skilt i London advarer innbyggerne mot
Skilt i London advarer innbyggerne mot "bekymringsverdig variant av koronaviruset". Foto: Justin Tallis/AFP

En tredje bølge i Storbritannia

Til tross for at Storbritannia har hatt en vellykket håndtering av viruset de siste månedene, sprer deltavarianten seg nå rundt omkring i landet.

I flere områder opplever de en økning av mutanten. Tirsdag skal innbyggere i Stor-Manchester og Lancashire ha blitt oppfordret til å holde seg inne grunnet spredningen av viruset.

Virusvarianten er svært smittsom, og med dette også grunnen til økningen i antall smittede, dette skriver New York Times.

Frykter spredning

– Det er veldig sannsynlig at det vi ser i UK kommer til å dukke opp i andre vestlige land snart, uttalte datajournalist i Financial Times John Burn-Murdoch, ifølge avisen.

På Twitter viser han også grafer på smittesituasjonen i Storbritannia, og skriver at ikke bare tilfellene, men også sykehusinnleggelsene øker.

– B.1617.2 (deltavarianten, journ.anm) setter i gang en tredje bølge i UK, skriver Burn-Murdoch.

Relatert