Stoltenberg om møtet med Biden: – Vi må stå sammen

Stoltenberg takker Biden for hans støtte til NATO etter deres møte i Det hvite hus mandag.

– Jeg fullførte akkurat et veldig bra møte med president Joe Biden. Vi tok opp et bredt spekter av temaer: Russland, Kina, global terrorisme, cybertrusler og de sikkerhetsmessige konsekvensene av klimaendringene, sier Stoltenberg idet han møter pressen utenfor Det hvite hus.

Neste uke er det duket for NATO-toppmøte i Brussel, og dette er hovedgrunnen til at NATOs generalsekretær har viet et besøk til den amerikanske presidenten.

– Jeg ser frem til å få ham og de andre NATO-lederne over til NATO-møtet om noen få dager, sier Stoltenberg.

– Vi må stå sammen

– Der vil vi se på hvordan vi kan fortsette å styrke vår allianse, sier Stoltenberg om toppmøtet som finner sted 14. juni i Brussel.

Pressen ventet på NATOS generalsekretær Jens Stoltenberg etter hans møte president Joe Biden i Det hvite hus mandag kveld.
Pressen ventet på NATOS generalsekretær Jens Stoltenberg etter hans møte president Joe Biden i Det hvite hus mandag kveld. Foto: Leah Millis / Reuters

Han fortsetter med å takke presidenten for hans sterke forpliktelse til det transatlantiske båndet og hans personlige lederskap knyttet til temaene de har diskutert under møtet.

Stoltenberg påpeker også spesielt viktigheten av et tett samarbeid internasjonalt.

– Vi er enig om at vi, i en mer konkurransepreget verden, må styrke NATO. Vi møter sikkerhetsutfordringer som ingen av de allierte kan møte alene, så derfor må vi stå sammen i NATO.

Avgjørende NATO-møte

På Twitter takker Stoltenberg presidenten igjen.

– Fantastisk å møte presidenten bare en uke før vårt avgjørende NATO-møte, skriver han.

Forrige uke sa Stoltenberg til TV 2 at han så frem til møtet med president Joe Biden.

Han har ved flere anledninger besøkt de tidligere presidentene Barack Obama og Donald Trump, men dette er hans første møte med Biden i Det hvite hus,

Relatert