ENIGE: Frp har blitt enig med regjeringen om en avtale som gir flertall for revidert budsjett. Foto: Stian Lysberg Solum
ENIGE: Frp har blitt enig med regjeringen om en avtale som gir flertall for revidert budsjett. Foto: Stian Lysberg Solum

Enige om budsjett - reduserer fergeprisene

Fremskrittspartiet er enig med regjeringen om en avtale som gir flertall for revidert budsjett. Erna Solberg får dermed gjennom sitt siste budsjett før valget.

Frp og regjeringen har de siste ukene forhandlet om en avtale om revidert budsjett. Avtalen ble presentert på en pressekonferanse utenfor Stortinget søndag ettermiddag.

– Vi har sikret en avtale som gir Fremskrittspartiet gode gjennomslag, sier Frps Hans Andreas Limi.

Frp opplyser at de i tillegg til avgiftskutt får doblet summen som går til medisiner for psykisk helsevern.

Reduserer med 25 prosent

I tillegg er partiet enige med regjeringen om å redusere fergeprisene med 25 prosent.

– Det betyr at folk kommer til å merke det skikkelig på billettprisen, sier Frps Bård Hoksrud.

Det har særlig vært spørsmålet om avgifter på typiske svenskehandelvarer som har vært et stridstema i forhandlingene.

Regjeringspartiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti er fornøyd med å ha fått på plass en avtale om revidert budsjett med Fremskrittspartiet.

– Vil skape mer og inkludere flere

Avtalen er den 16. budsjettenighet på borgerlig side siden 2013. Høyre mener partiene viser at de tar ansvar for å få Norge trygt ut av koronakrisen.

– Vi er enige om ytterligere tiltak for å få fart på Norge igjen. Vi styrker den kommunale kompensasjonsordningen slik at hjelpen kan komme raskt fram ved lokale utfordringer. Det er en pakke som i sum vil bidra til å skape mer og inkludere flere, sier finanskomiteens leder, Mudassar Kapur (H).

Tore Storehaug i KrF sier han er glad for å få tilslutning til regjeringens tiltakspakke for barn og unge, mens Ola Elvestuen i Venstre trekker fram at støtten til klima- og miljøtiltak øker.

Viktigst for Frp

Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug sier at det viktigste for partiet i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett var å få på plass avgiftslettelser.

– For Fremskrittspartiet har det vært viktigst å få avgiftslettelser som trygger norske arbeidsplasser. Jeg er glad for at vi nå bidrar til å beholde arbeidsplassene i Norge fremfor at de forsvinner ut av landet gjennom grensehandel, sier partileder Sylvi Listhaug.