UENIGHET: Audun Lysbakken (SV) mener Trygve Slagsvold Vedum (Sp) bidrar til mer spill i politikken.
UENIGHET: Audun Lysbakken (SV) mener Trygve Slagsvold Vedum (Sp) bidrar til mer spill i politikken. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Lysbakken om Vedum: – Debatten handler mer om politisk spill enn sak

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har lenge klaget på for mye politisk spill. Nå anklages han for å drive med det samme.

På SVs landsstyremøte lørdag benyttet partileder Audun Lysbakken talen sin til å sende noen stikk til partiet han ønsker å gå i regjering med.

– Det som avgjør om SV går i regjering eller ikke er ikke navnet på de andre partiene, men om vi får gjort noe med den økende ulikheten, sier Lysbakken i talen.

– Mer snakk om politikk

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum har flere ganger avvist at partiet vil gå i regjering med SV.

– Trygve Slagsvold Vedum sier det blir for mye spill i politikken. Det er jeg enig i. Men det finnes en effektiv måte for Trygve å få slutt på debatten om spill. Mer snakk om politikk, mindre om posisjon, sier Lysbakken til TV 2.

– Driver Vedum politisk spill?

– Han bidrar til at den politiske debatten handler mer om spill enn sak. Fokuset blir veldig på hvem som skal sitte i regjering og på posisjon, sier han.

Avhengig av samarbeid

Lysbakken mener Senterpartiet er avhengig av et samarbeid med SV for å få flertall på Stortinget.

Lørdag vedtok Senterpartiet at et eventuelt regjeringssamarbeid vil være mellom Sp og Ap, uten SV.

Etter at Vedum formelt ble valgt som partiets statsministerkandidat lørdag, sier Lysbakken:

– Det er pussig av Sp å lansere statsministerkandidat samtidig som de har brukt landsmøteuken på å ta avstand fra SV. Hvis du vil ha statsministeren, må du være samlende og bygge allianser med andre partier. Så lenge Vedum ikke peker på en rødgrønn regjering kan SV ikke peke på ham.

– Får mene hva de vil

Vedum selv sier til TV 2 at Audun Lysbakken får mene hva han vil.

– Jeg har fått enormt mye spørsmål rundt dette tema det siste halvåret og jeg har hele tiden ønsket å snakke om de politiske løsningene. Det kommer jeg til å ønske å gjøre fremover. Men nå er det avklart, det er tre statsministerkandidater.

Relatert