DRAP: En mann i 40-årene ble drept i sitt eget hjem i Halden den 3. mai.
DRAP: En mann i 40-årene ble drept i sitt eget hjem i Halden den 3. mai. Foto: Truls Aagedal / TV 2

Drapssiktet kvinne i Halden fengslet i fire nye uker

Den 47 år gamle kvinnen som har erkjent å ha knivdrept sin egen bror i Halden 3. mai i år, er i Søndre Østfold tingrett fengslet i fire nye uker.

Kvinnen motsatte seg ikke fengslingsbegjæringen, og hun har tidligere både tilstått drapet og erkjent straffskyld i saken.

– Basert på en totalvurdering mener retten det er klart at løslatelse av siktede vil støte allmennhetens rettsfølelse, skriver retten i fengslingskjennelsen.

Kvinnens forsvarer, advokat Kristin Morch, har tidligere uttalt til Halden Arbeiderblad at hennes klient synes det er vanskelig å forstå det som har skjedd.

Forsvarsadvokat Kristin Morch sier at hennes klient er samarbeidsvillig men har det tøft.
Forsvarsadvokat Kristin Morch sier at hennes klient er samarbeidsvillig men har det tøft. Foto: Truls Aagedal / TV 2

– Hun framstår som knust og synes det er vanskelig å forstå det som har skjedd, men hun samarbeider og kommuniserer godt, uttalte Morch 18. mai.

Politiet forventer at saken er ferdig etterforsket i løpet av sommeren. I kjennelsen opplyser påtalemyndigheten at det blant annet er innhentet en prejudisiell rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede, og at det skal gjennomføres ytterligere avhør.

Drapet skjedde sent på kvelden mandag 3. mai i en leilighet der den drapssiktede kvinnen bodde sammen med sin bror. Kvinnen hadde bursdag, og i anledning dagen var søskenparets mor på besøk. Hun var til stede i leiligheten da drapet skjedde.

Mannen ble erklært død ved 23-tiden om kvelden, og søsteren ble pågrepet på stedet.

Relatert